,,Peisajul din vis”, expoziție de pictură la Centrul Cultural Calderon
https://www.ziarulmetropolis.ro/peisajul-din-vis-expozitie-de-pictura-la-centrul-cultural-calderon/

 Joi, 7 august, ora 18.00, la Centrul Socio – Cultural ,,Jean – Louis Calderon” (str.  J. L. Calderon nr. 39),  va avea loc vernisajul expoziţiei de de pictură ,,Peisajul din vis”. Expoziţia îşi propune să prezinte într-o selecţie inedită peisaje reale sau virtuale care reflectă diferite etape de lucru şi stadii ale tinerei artistei Laura Lucia Mihalca.

Un articol de Judy Florescu|4 august 2014

Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada perioada 7 – 14 august, de luni până vineri între orele 08.00 – 20.00. Intrarea este liberă.

Proiectul expoziţional apare ca o necesitate a scenei cultural-artistice româneşti şi în special bucureştene, în condiţiile în care evenimentele dedicate artei peisagere devin din ce în ce mai puţine. Noutatea peisajelor Laurei Lucia Mihalca constă în legătura stabilă şi armonioasă dintre real, vizibil, palpabil şi virtual, personal, subiectiv, efemer. În acest cadru simbolic, omul rămâne o prezenţă sensibilă şi abia perceptibilă. În seria de peisaje prezentate, protagoniştii rămân elementele naturalului: elemente ale vegetalului, păduri şi munţi sau mări.

 Laura Lucia Mihalca: ,,Cred că pictura este o poezie a formelor aflate într-un dialog al culorilor. Îmi concentrez căutările la limita dintre real şi imaginar. Lucrările mele spun multe despre modul prin care văd şi înţeleg spaţiul, cadrele, peisajul. Nu găsesc motive pentru redarea naturii exact aşa cum este ea în lumea fizică, dar găsesc infinit mai multe pentru a crea legături sensibile între vis şi realitate. Şi asta şi pentru că visul este o altă realitate posibilă, la a cărei geografie putem contribui.”

Artist vizual emergent şi istoric de artă,  licenţiata Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Laura Lucia Mihalca s-a remarcat încă din anii facultăţii pentru expresivitatea lucrărilor sale şi pentru activitatea sa expoziţională intensă. Este unul din cei mai activi tineri curatori şi artişti vizuali contemporani, fiind implicată în proiecte de anvergură la nivel local şi naţional. A organizat o serie amplă de expoziţii colective şi personale în Bucureşti, în ţară şi în străinătate.

Lucrările sale se regăsesc în numeroase colecții particulare. A scris şi publicat mai multe articole de istoria artei şi a arhitecturii. A fondat revista de artă Art Ouţ, al cărui director şi redactor-şef este până în prezent.

 



06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.