Pelicam 2014. La Fête Sauvage, documentarul lui Sergio Leone, deschide Festivalul
https://www.ziarulmetropolis.ro/pelicam-2014-la-fete-sauvage-documentarul-lui-sergio-leone-deschide-festivalul/

De Ziua Internaţională a Mediului, Pelicam vine cu un cadou pentru toţi iubitorii naturii: „La Fête Sauvage”, unul dintre cele mai celebre filme de mediu, apărut în 1976, poate fi văzut la Tulcea.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2014

Varianta recondiționată a documentarului, care nu mai era în stare de vizionare, poate fi admirată în premieră mondială la Tulcea, în deschiderea Pelicam 2014 – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni. Filmul va fi relansat în Franța și în alte țări după 18 iunie.

La 37 de ani de la apariție, filmul este, în continuare, în top 10 al celor mai de succes filme de gen din Franța. „La Fête Sauvage” a revoluționat industria filmului pelicam 2014documentar, prin frumusețea care îl deosebește de orice alt film despre animale. El a fost realizat de Frédéric Rossif și coprodus de legenda westernului, regizorul Sergio Leone, muzica fiind semnată de celebrul compozitor Vangelis, precursorul muzicii electronice.

Echipa de restaurare a căutat prin toată lumea, timp de șase luni elementele de origine ale filmului, printre care negativele de 16 mm.

„La Fête Sauvage” va fi primul film proiectat la cea de-a treia ediție a Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni și va fi urmat de peste 30 de filme de mediu în premieră națională, semnate de regizori premiați.

Pelicam a pregătit și o secțiune competițională a scurt metrajelor. Printre acestea, se numără Santra and the „Talking Trees” (Finlanda, 2013), un film despre dificultatea și frumusețea de a-ți găsi propria casă. Filmul combină animația și imagini de arhivă, într-un poem cinematic ce creează o aventură etnografică deosebită.

Foto cu Pelicam 2014, La Fête Sauvage – Cinemagia

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.