Pemiile EMMY: „Hatfields & McCoys”, coprodusă de Castel Film şi filmată în România a câştigat două premii
https://www.ziarulmetropolis.ro/pemiile-emmy-hatfields-mccoys-coprodusa-de-castel-film-si-filmata-in-romania-a-castigat-doua-premii/

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012. Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012.

Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy 2012, după ce, pe 15 septembrie, tot la Los Angeles, au fost acordate premiile Emmy „tehnice”, potrivit emmys.com.

Cele două premii pentru interpretare masculină primite de miniseria TV „Hatfields & McCoys” duminică seară se alătură celor trei primite la gala din 15 septembrie. Atunci, românul Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”. Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.

Miniseria „Hatfields & McCoys”, care-l are în rolul principal pe actorul Kevin Costner, a primit în total 16 nominalizări la ediţia din acest an a premiilor Emmy. Astfel, alături de Stanomir, au fost nominalizaţi artiştii români Şerban Porupcă („cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV”, alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black) şi Adina Bucur („cele mai bune costume pentru o miniserie TV”, alături de Karri Hutchinson).

Miniseria filmată în România a mai primit, pe 15 septembrie, un premiu pentru cel mai bun machiaj şi cel mai bun montaj în categoria sa.

Miniseria de televiziune „Hatfields & McCoys” este produsă de History Channel şi realizată integral în România la Castel Film. Seria TV a avut succes în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel, pe 28 mai (Memorial Day), a înregistrat o audienţă de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria „Hatfields and MCCoys”, care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din România, dar şi în localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, şi s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în România.

Serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducţiile „Waterworld – Lumea apelor” (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, şi „Robin Hood, prinţul hoţilor” (1991). Kevin Costner este şi unul dintre producătorii miniseriei marca History Channel.

Cea de-a 64-a gală a premiilor Primetime Emmy a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi a fost prezentată de Jimmy Kimmel.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de „premiile Emmy”, până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul „primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX.

 

Sursa: Mediafax

11
/06
/14

"Broaşte", un nou roman tradus în limba română al laureatului premiului Nobel pentru Literatura în 2012, scriitorul chinez Mo Yan, recent apărut în colecţia "Raftul Denisei" a editurii Humanitas Fiction va fi prezentat publicului miercuri, 11 iunie, ora 19.00 in Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr.38).

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

10
/06
/14

Astăzi, 10 iunie, după o pauză de aproape o lună, la Timişoara începe în forţă cea de-a doua săptămână a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) care, până în 17 iunie, programează numeroase evenimente destinate publicului.

10
/06
/14

Eroare în titlu? Ați sesizat-o? Am folosit corect pluralul de la „plural”? De multe ori greșim pluralul cuvintelor pe care le folosim, deformând astfel semnificația mesajelor pe care le transmitem.

10
/06
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

10
/06
/14

Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă și Librăria Cărturești (de la Muzeul Țăranului Român) vă invită la o conferință cu tema ECHILIBRU, suținută de criticul literar Dan C. Mihăilescu, pe 12 iunie, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

09
/06
/14

I. L. Caragiale s-a stins din viață pe 9 iunie 1912, în exil, la Berlin. Ziarul Metropolis reconstituie, din documentele epocii, atmosfera din preajma morții celui mai mare dramaturg pe care l-a dat România.

09
/06
/14

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează marţi, 10 iunie, de la ora 19.30, în faţa Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), situat pe Bulevardul Dacia din Capitală, evenimentul "Recviem pentru Muzeu", în contextul în care existenţa instituţiei este pusă în pericol.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.