Peste 200 de vinuri și 8 concerte, la Festivalul Vinului Moldovei
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-200-de-vinuri-%c8%99i-8-concerte-la-festivalul-vinului-moldovei/

,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care Wine of Moldova invită publicul din România să descopere vinurile, muzica şi gastronomia din Republica Moldova în cadrul Festivalului Vinului Moldovei care va avea loc pe 14 şi 15 septembrie la Lagoo-Snagov.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2019

Este cea de-a doua ediție a evenimentului, anul acesta noutatea constând în prezentarea pentru prima dată în România a unui covor realizat cu aceleași elemente de inspirație tradițională care au inspirat și identitatea grafică a evenimentului, o creație de dimensiuni grandioase, peste 100 de metri de țesătură manuală. 

Pe scena de la Lagoo vor urca, în fiecare seară, artiști de renume din cele două țări : Irina Rimes, The Motans, Robin and the Backstabbers, Alex Calancea & Lupii, Timpuri Noi, Mihail, FiRMA și Dara, iar gazda evenimentului va fi Cosmin Tudoran, binecunoscut blogger de vin, somelier, degustător autorizat și fost solist al trupei Cassa Loco. Festivalul își va deschide porțile la ora 12:00, iar în prima parte a programului Cosmin Tudoran va modera câteva sesiuni de Wine Talks și Wine Stories, episoade de informare și educație oenologică dedicate celor interesați să afle mai multe amănunte despre unele dintre cele mai premiate vinuri din lume. La eveniment vor fi peste 200 de vinuri diferite care vor fi prezentate la Snagov de peste 32 de crame: Asconi, Agrici, Atu Winery, Bardar, Barza Albă, Basavin, Bostavan, Castel Mimi, Château Vartely, Cricova, Carlevana Winery, Chateau Cristi, Doina Vin, Fautor, Gitana Winery, Imperial Vin, Kazayak Vin, Maurt, Mileștii Mici, Asociația Micilor Producători, Carpe Diem, Purcari, Rădăcini Wines, Sălcuța, Suvorov Vin, Timbrus, Vinăria Hîncești, Vinuri de Comrat, Vinăria din Vale, Vinia Traian, Vinăria Dac, Tomai Vinex, Equinox etc. 

Participanții la Festivalul Vinului Moldovei se vor putea delecta cu preparate tradiționale de peste Prut, dar și din bucătăria internațională. În incinta festivalului se regăsesc spații de relaxare special create în apropierea pădurii, pe malul lacului Snagov, iar pentru cei mici au fost pregătite zone speciale de joacă și animatori specializați. 

Un covor unic în lume și o dovadă a creativității în promovarea Wine of Moldova 

Una dintre surprizele acestei ediții va fi expunerea în cadrul festivalului de la Snagov a unui covor brodat manual, decorat cu ornamente de inspirație tradițională. Această creație a fost realizată cu ocazia unuia dintre cele mai importante târguri de profil din lume – ProWein. La crearea lui au lucrat 12 artiști moldoveni timp de peste 2.500 de ore, s-au folosit 500 de ace, sute de mii de cusături și peste 50 de kg de lână, impactul celor 230 de metri de țesătură impresionând publicul de la Dusseldorf. Modelele tradiționale de covoare moldovenești au fost incluse de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial și sunt parte integrantă a identității vizuale și promovării Republicii Moldova în lume. 

Singurul festival de vinuri digitalizat din România

Festivalul Vinului Moldovei este primul și singurul festival de vinuri digitalizat din România care, prin utilizarea tehnologiei dedicate, își propune să faciliteze informarea publicului și accesul rapid la toate detaliile și activitățile festivalului. Accesul la eveniment se face printr-o brățară idendificabilă prin cod unic, care va fi scanată la fiecare degustare, vizitatorii având astfel posibilitatea de a oferi vinului degustat un rating pe o scara de la 1 la 5, prin intermediul unei interfețe digitale. 

Transport gratuit pe ruta București – Snagov 

Biletele la festival pot fi achiziționate online de pe www.vinulmoldoveifest.ro până pe data de 13 septembrie (inclusiv), la prețul de 40 de lei, iar pe 14 și 15 septembrie vor putea fi cumpărate direct de la Lagoo-Snagov, la prețul de 50 de lei.  În costul biletului sunt incluse 10 degustări a câte 50 de ml, acces în ambele zile de festival și participarea la cele 8 concerte ale artiștilor invitați. Numărul de degustări poate fi suplimentat, prin reîncărcarea brățării, cu 5 sau 10 degustări suplimentare (la prețul de 15, respectiv 30 de lei). Transportul între București și Snagov (tur – retur) este gratuit pe toată durata festivalului. Autobuzele dedicate funcționează în datele de 14 și 15 septembrie, începând cu ora 11:30, din 20 în 20 de minute, cu plecare de pe Bulevardul Ion Mihalache nr. 4, din stația STB Muzeul Țăranului Român. Linia specială va funcționa până la orele 23:00, în ambele zile ale festivalului. 

 

Programul Festivalului Vinului Moldovei

 

SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 

12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories

17:30 – 18:15 – Concert MIHAIL 

18:30 – 19:15 – Concert TIMPURI NOI

19:30 – 20:15 – Concert FiRMA

20:30 – 21:15 – Concert IRINA RIMES

 

DUMINICĂ, 15 SEPTEMBRIE: 

12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories

17:30 – 18:15 – Concert DARA

18:30 – 19:15 – Concert ROBIN AND THE BACKSTABBERS

19:30 – 20:15 – Concert ALEX CALANCEA & LUPII

20:30 – 21:15 – Concert THE MOTANS

 Detalii și bilete pe www.vinulmoldoveifest.ro

––––––––––––––––––––––––––––––

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori. 

Un eveniment Vinul Moldovei – O legendă vie

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.

07
/02
/22

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

07
/02
/22

Vineri, 11 februarie 2022 (de la 19.00), la Sala Radio, SEARA BEETHOVEN se va desfășura sub bagheta dirijorului german CHRISTOPH  KÖNIG, care a urmat studii de perfecționare sub tutela unor celebri muzicieni, ca Sergiu Celibidache și Sir Colin Davis. Începând din stagiunea 2023 – 2024, Christoph König va prelua conducerea orchestrei simfonice a radioteleviziunii spaniole.

07
/02
/22

Joi, 10 și vineri,11 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referință: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vișinescu în ipostaza de solist, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn. Concertele se vor desfășura de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. 

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.

18
/01
/22

Situația globală din ultimii (deja) doi ani și mai ales de anul trecut a adus sau accelerat câteva trenduri interesante în producția, prezentarea și consumul de muzică clasică, în opțiunile publicului și modul în care artiștii și organizatorii de evenimente au adus muzica spre audiențe tot mai largi.

13
/01
/22

Începând cu 13 ianuarie, orașele Iași, Bacău și Galați vor continua să găzduiască seria de concerte „Pepiniera”, susținută prin programul Comisiei Europene - Music Moves Europe. Prin intermediul proiectului, organizatorii își propun să susțină artiștii cu potențial și să-i ajute să-și extindă baza de fani la nivel național. Accesul este liber la toate concertele, în limita locurilor disponibile.