Peste 50.000 de vizionări în campania „Hai, citeşte!” de Ziua Cărţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-50-000-de-vizionari-in-campania-hai-citeste-de-ziua-cartii/

În săptămâna 17-23 aprilie, înainte de Ziua Internaţională a Cărţii, editura Nemira împreună cu agenţia Next Advertising, au desfăşurat campania de promovare a plăcerii lecturii şi de încurajare a cititului Hai, citeşte!

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2017

Hai, citește!” este o campanie de încurajare a lecturii de către prieteni pentru prieteni, în care i-am invitat atât pe cititorii Nemira, cât şi pe scriitori şi bloggeri să promoveze lectura printr-un scurt video cu ei citind dintr-o carte preferată.

Câteva zeci de oameni au împărtășit câteva cuvinte dintr-o carte și i-au încurajat pe cei din jur să citească. Prin vizionările și aprecierile filmelor postate, mesajul campaniei a ajuns la peste 50.000 de oameni.

Scriitori, jurnalişti şi bloggeri au acceptat invitaţia noastră, printre care: Alexia Udrişte, prietenele noastre de la Bookaholic, Svetlana Cârstean, Cristina Oţel, Irina Citeşte, Laura Frunză, Iulian Tănase, Andreea de la Bookblog, Ioana Bâldea Constantinescu, criticul de film Cristi Mărculescu, Ovidiu Eftimie, Nona Rapotan de la Bookhub, Ionuţ Foltea de la Times New Roman, un duo cu Ema Cojocaru şi Răzvan Zamfirescu, Antoinette Wornik, Ana Veronica Mircea, Cel mai bun tată, Tati Citeşte, Bookletta, Constantin Piştea, Ruxandra Predescu, 4arte, Ana Nicolescu, Lavinia Bălulescu, Blog în tandem, Alex Ştefănescu  şi mulţi alţii.

Foto: Hai citeşte – nemira.ro

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.