Peste 50.000 de vizionări în campania „Hai, citeşte!” de Ziua Cărţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-50-000-de-vizionari-in-campania-hai-citeste-de-ziua-cartii/

În săptămâna 17-23 aprilie, înainte de Ziua Internaţională a Cărţii, editura Nemira împreună cu agenţia Next Advertising, au desfăşurat campania de promovare a plăcerii lecturii şi de încurajare a cititului Hai, citeşte!

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2017

Hai, citește!” este o campanie de încurajare a lecturii de către prieteni pentru prieteni, în care i-am invitat atât pe cititorii Nemira, cât şi pe scriitori şi bloggeri să promoveze lectura printr-un scurt video cu ei citind dintr-o carte preferată.

Câteva zeci de oameni au împărtășit câteva cuvinte dintr-o carte și i-au încurajat pe cei din jur să citească. Prin vizionările și aprecierile filmelor postate, mesajul campaniei a ajuns la peste 50.000 de oameni.

Scriitori, jurnalişti şi bloggeri au acceptat invitaţia noastră, printre care: Alexia Udrişte, prietenele noastre de la Bookaholic, Svetlana Cârstean, Cristina Oţel, Irina Citeşte, Laura Frunză, Iulian Tănase, Andreea de la Bookblog, Ioana Bâldea Constantinescu, criticul de film Cristi Mărculescu, Ovidiu Eftimie, Nona Rapotan de la Bookhub, Ionuţ Foltea de la Times New Roman, un duo cu Ema Cojocaru şi Răzvan Zamfirescu, Antoinette Wornik, Ana Veronica Mircea, Cel mai bun tată, Tati Citeşte, Bookletta, Constantin Piştea, Ruxandra Predescu, 4arte, Ana Nicolescu, Lavinia Bălulescu, Blog în tandem, Alex Ştefănescu  şi mulţi alţii.

Foto: Hai citeşte – nemira.ro

18
/07
/18

Romanul „Viață de vânzare” de Yukio Mishima (traducere din japoneză și note de Andreea Sion) a fost publicat la Editura Humanitas Fiction în anul 2018. Cartea este una cult, a apărut în 1968 și face figură aparte în opera lui Mishima (care a ajuns de trei ori aproape de Premiul Nobel). Mishima, provenit dintr-o familie de samurai, și-a făcut seppuku la 45 de ani, în 1970.

17
/07
/18

În ianuarie 1933, matematicianul belgian (și preot catolic) Georges Lemaitre călătorea împreună cu faimosul fizician Albert Einstein în California, pentru o serie de seminarii. După ce belgianul a detaliat teoria sa Big Bang, Einstein a aplaudat și a spus: "Aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată". Se împlinesc, astăzi, 124 de ani de la nașterea lui Georges Lemaître

13
/07
/18

„Antonei cel Mare* spunea că semnele după care se cunoaște un suflet rațional și virtuos sunt: privirea, mersul, glasul, râsul ocupațiile și întâlnirile cu oamenii (...)”, precizează vocea lui Constantin Noica, la începutul acest fragment video -  singura filmare existentă cu marele filozof român.

09
/07
/18

Cartea de eseuri „China în zece cuvinte”, de Yu Hua (traducere din chineză și note de Mugur Zlotea), a fost publicată de Editura Humanitas în anul 2018. Este una dintre cele mai puternice și mai interesante cărți care se află acum pe piață.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

29
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Renașterea italiană rămâne una din epocile minunate din istoria Europei. Efervescență culturală, viață tumultuoasă, primejdii la tot pasul, creații unice realizate în liniștea atelierelor, alternând cu asasinate, recluziuni, trădări – totul se desfășoară într-un ritm trepidant, halucinant.

26
/06
/18

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului „Pălăria Președintelui”, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș.