Peste 6.000 de spectatori la concertele Pink Martini cu cântece de iarnă de pe 1 și 2 decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-6-000-de-spectatori-la-concertele-pink-martini-cu-cantece-de-iarna-de-pe-1-si-2-decembrie/

În weekend, publicul bucureştean a cântat şi a dansat Hora Unirii pe scena Sălii Palatului alături de Pink Martini.

Un articol de Liliana Matei|4 decembrie 2018

Pe scena Sălii Palatului a revenit Pink Martini, mica orchestră de 12 artiști ce cântă în nici mai mult, nici mai puțin de 25 de limbi, cu un concept în premieră pentru România. Spectatorii s-au putut bucura de colecția de cântece de iarnă pe care trupa le-a cules din întreaga lume în cadrul celor două spectacole care au deschis sezonul de concerte de Crăciun ale acestui an.

Publicul a avut parte de colinde nemaiauzite, cântate cu naturalețe de solista China Forbes în turcă, arabă și chineză, dar și de piesele originale, care i-au consacrat pe Pink Martini și au făcut deliciul fanilor: „Una notte a Napoli”, „Amado Mio”, „Sympatique”, „Hey Eugene” sau „Brazil”.

Fiecare dintre cele două reprezentații a avut câte o invitată specială – pe 1 decembrie Nicoleta Nucă, iar pe 2 decembrie Loredana au cântat alături de trupă „Până când nu te iubeam”, melodia bine-cunoscută a Mariei Tănase pe care Pink Martini o duc peste hotare cu fiecare concert. Ambele cântărețe au strălucit pe scenă și au adus un tribut în stil personal celei mai mari voci a României.

Publicul a cântat și a dansat alături de artiști, care i-au invitat în repetate rânduri să urce alături de ei pe scenă în aventura muzicală de sărbătoare, adusă de Events (www.events.ro).

Concert Pink Martini la Sala Palatului pe 1 decembrie 2018

 

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.