Peste 80.000 de persoane s-au uitat la primul episod al serialului online „Discutabil”
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-80-000-de-persoane-s-au-uitat-la-primul-episod-al-serialului-online-discutabil/

Lansat vineri, 27 martie 2020, primul episod al serialului online „Discutabil” a adunat, în mai puţin de 48 de ore de la difuzare, peste 80.000 de vizualizări.

Un articol de Liliana Matei|31 martie 2020

Regizat de Vlad Zamfirescu, pe un scenariu de Alexandru Popa, proiectul le dă privitorilor ocazia să asiste la discuțiile fictive, dar atât de recognoscibile, pe care le au câțiva actori deveniți casnici peste noapte ca urmare a situației provocate de noul coronavirus.

În primul episod, i-am putut vedea pe Carmen Tănase, Nadiana Sălăgean, Șerban Pavlu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu în rolurile unor prieteni aflați într-o întâlnire online, fiecare în casa lui, întorcând subiectul pe toate părțile. Să fie acesta începutul sfârșitului? O conspirație menită să țină populația sub control? Ni se trage oare de la alinierea nefavorabilă Marte-Venus? Poate să rămână totul neschimbat, cu condiția ca noi să ne comportăm ca înainte? Sau sunt toate acestea mecanisme de care ne folosim ca să ne mascăm frica?

Vlad Zamfirescu mărturisește că reacțiile primite după difuzarea primului episod au fost copleșitoare: „Ne-au scris sute de persoane să ne felicite, să ne mulțumească și să ne spună că așteaptă cu nerăbdare episoadele următoare. Am avut emoții înainte de lansare, este un concept nou, în care noi am crezut, desigur, că altfel nu-l făceam, dar nu știam cum va fi primit de public. Scriitura lui Alex Popa și măiestria colegilor de proiect au ținut însă oamenii în fața ecranelor, uitându-se la noi, în fața altor ecrane, ilustrând tipologii umane în care cu siguranță ne regăsim sau îi recunoaștem pe cei din jur, mai ales în perioada aceasta. Le mulțumim tuturor celor care ne-au urmărit, sperăm să le placă și ce vom face în episoadele următoare.”

Începând cu episodul 2, care va fi difuzat marți, 31 martie 2020, de la ora 22:00, celor cinci li se vor alătura actrițele Medeea Marinescu și Kana Hashimoto. Primul sezon al serialului online „Discutabil” va avea 12 episoade și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook Discutabil – serial online și pe canalul de YouTube ATIC pictures.

 

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.