Peste 8000 de bilete vândute la Festivalul Enescu în primele 45 de minute
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-8000-de-bilete-vandute-la-festivalul-enescu-in-primele-45-de-minute/

Cu o medie de cumpărare care a atins până la 182 de bilete pe minut, ediţia 2019 a Festivalului Internaţional „George Enescu” marchează un record: cel mai mare număr de concerte sold out în ziua punerii în vânzare de până acum. Biletele la 18 concerte din seria „Recitaluri şi Concerte Camerale”, de la Ateneul Român şi opt din cadrul seriei „Mari Orchestre ale lumii” de la Sala Palatului sunt complet epuizate.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2019

Biletele pentru ediția 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu” au fost puse în vânzare miercuri, 6 martie, de la ora 12.00. După un prim val de solicitări, pe parcursul zilei, cererile au ajuns la un nivel de 27 pe minut, în jurul orei 17.00.

Recorduri de vânzare, cu epuizarea biletelor în doar câteva minute, a înregistrat concertul de deschidere al ediției 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu”, susținut de celebra Orchestră a Filarmonicii din Berlin – în cadrul seriei „Mari Orchestre ale Lumii” (Sala Palatului). Acestuia i-au urmat concertele Orchestrei din Monte Carlo, sub bagheta lui Maxim Vengerov, și cel alături de bas-baritonul Sir Bryn Terfel ca solist, și al Mahler Chamber Orchestra, având-o ca solistă pe legendara pianistă Mitsuko Uchida – din seria„Recitaluri și ConcerteCamerale” (AteneulRomân).

În următoarele 30 de minute, potrivit informațiilor furnizate de Eventim, au fost epuizate biletele pentru concertele susținute de London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra și Staatskapelle Dresden, și cele aleOrchestrei din Lille, Orchestrei din Basel, Cameratei Salzburg, precum și pentru concertul Vienna Radio Symphony Orchestra, cu Elisabeth Leonskaja.

Astfel, numărul total al biletelor vândute în primele 45 de minute s-a ridicat la 8.197 de bilete. În intervalul primelor 60 de minute, au mai fost la mare căutare și vândute integral concertele susținute de câteva dintre cele mai importante nume ale muzicii clasice de azi, prezente în premieră în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” 2019: violonista Julia Fischer, sopranele Diana Damrau și Joyce DiDonato și tenorul Rolando Villazón.

În ora care a urmat s-au vândut încă 1.603 de bilete,până la 9.800 de bilete. În momentul respectiv, biletele pentru 12 concerte din seria „Recitaluri și Concerte Camerale”erau epuizate.

Până la ora 19.00,cifra totală a biletelor vândute s-a ridicat la 11.431 bilete, 18 concerte din seria „Recitaluri și Concerte Camerale” erau sold out, la fel și concertul susținut de cei 12 violonceliști ai Berlin Philarmonic Orchestra în seria „By Midnight”, precum o treime dintre concertele din seria „Mari Orchestre ale Lumii”de la Sala Palatului.

Cifrele indicate reprezintă biletele vândute și achitate. Biletele care au fost rezervate și nu sunt achitate în intervalul stabilit vor fi repuse în vânzare.

1870 de abonamente la spectacolele din această ediție au fost vândute în cadrul loteriei organizate la sfârșitul anului trecut. 20% din totalul de bilete a fost pus în vânzare ca parte a pachetelor agențiilor de turism, iar 10% din bilete sunt alocate pentru artiști, protocol de stat, sponsori și parteneri.

Vânzarea continuă și în zilele următoare, melomanii având posibilitatea să selecteze bilete la spectacole de mare calibru cum sunt cele susținute de: Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino, cu Sergei Krylov la vioară interpretând Ceaikovski, și Simfonia a III-a de George Enescu – o premieră pentru această orchestră,Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestra Filarmonică din Oslo, înseria „Mari Orchestre ale Lumii”.

Au rămas câteva bilete disponibile și la evenimentele speciale Mozart Week, la Corul și Orchestra Barocă din Freiburg, interpretând opera Leonora și formidabila Missa Solemnis, de Ludwig van Beethoven, la Grand Chapelle Madrid, cu o propunere de reconstituire a muzicii sărbătorilor pascale și o călătorie muzicală prin lucrările mai multor compozitori în seria concertelor „ByMidnight”, precum și la concertele din cadrul seriei „Muzica Secolului XXI”, care reunește lucrări ale unor mari compozitori contemporani, în interpretări internaționale și românești pe scena Sălii Radio.

Foto: Festivalul Enescu – facebook

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.