Pete şi Dragonul – O poveste fantastică despre o prietenie simplă
https://www.ziarulmetropolis.ro/pete-si-dragonul-o-poveste-fantastica-despre-o-prietenie-simpla/

O nouă reinterpretare a îndrăgitului film de familie Disney, „Pete şi Dragonul” reprezintă aventura unui băiat orfan, Pete, şi a celui mai bun prieten al lui, Elliot, care se întâmplă a fi un dragon. Pete si Dragonul se poate vedea la cinema din 19 august!

Un articol de Petre Ivan|8 august 2016

Creaturi mitologice, dragonii au apărut, de-a lungul timpului, în poveşti, basme, mituri şi folclor, iar multe culturi au felurite interpretări în ceea ce priveşte simbolistica lor.

Cel mai adesea, însă, dragonii, deşi fascinează, sunt conotaţi negativ, fiind reprezentaţi drept sălbatici, răpciugoşi, creaturi asemănătoare şopârlelor.

Foarte rar ei apar ca fiind abordabili, prietenoşi sau având caractere eroice. Din acest motiv, înfăţişarea şi personalitatea lui Elliot au fost în centrul tuturor discuţiilor dintre producătorii Disney şi compania Weta Digital, cea care l-a creat pe simpaticul dragon.

Elliot este în totalitate generat pe calculator, dar el reprezintă un personaj complex al poveştii, pe care Pete va ajunge să îl îndrăgească profund pe parcursul filmului.Pete si Dragonul

Prezenţa lui Elliot în viaţa lui Pete îi oferă acestuia şansa de a înţelege de ce are nevoie, dragonul având puterea instinctivă de a desluşi lipsurile lui băiatului şi de a-i demonstra că locul lui este în altă parte.

În 1977, Studiourile Walt Disney au lansat musical-ul de animaţie bogat în elemente de live-action „Pete şi dragonul” – o emoţionantă poveste de prietenie dintre un tânăr băiat şi dragonul său verde – avându-i în roluri principale pe Mickey Rooney, Helen Reddy, Red Buttons şi Shelley Winters.

În ultimii ani însă, echipa Disney ştia că provocarea este să refacă „Pete şi dragonul” pentru tânăra generaţie de cinefili, complet diferită în aşteptări şi dorinţe. Astfel a fost ales producătorul Jim Whitaker – a cărui companie de producţie îşi are sediul chiar în studiourile Disney – pentru a coordona realizarea noului film.

SINOPSIS:

De ani de zile, bătrânul sculptor în lemn domnul Meacham (Robert Redford) i-a încântat pe copiii din împrejurimi cu poveştile lui despre un dragon care trăieşte în inima pădurii din Pacificul de Nord-Est. Pentru fiica sa Grace (Bryce Dallas Howard), care lucrează ca brigadier silvic, acestea sunt doar nişte simple poveşti… până când îl întâlneşte pe Pete (Oakes Fegley).

Pete este un copil misterios, în vârstă de numai 10 ani, fără familie şi fără casă, care pretinde că trăieşte în pădure cu un dragon gigantic şi verde pe nume Elliott. Din descrierile lui Pete, Elliott seamănă izbitor de mult cu dragonul din poveştile domnului Meacham.

Cu ajutorul lui Natalie (Oona Laurence), o fetiţă în vârstă de 11 ani, al cărui tată, Jack (Wes Bentley), deţine o moară de cherestea în apropiere, Grace încearcă să afle de unde provine Pete, cui îi aparţine şi care este adevărul despre acest dragon.

Foto: Pete şi Dragonul – cinemagia

02
/06
/22

Pe 8 și 9 iunie, bibliotecarii din județul Gorj vor participa la un nou atelier de educație media organizat de Asociația One World Romania și Mediawise Society – centrul de resurse și formare în domeniul educației pentru competențe media și digitale din România. Am deschis seria de cursuri în Dâmbovița și Tulcea, unde au participat peste 45 de bibliotecari din cele două județe.

02
/06
/22

Lungmetrajele „Light Sleeper”, cu Willem Dafoe și Susan Sarandon în distribuție, și „Dom Hemingway”, cu Jude Law și Mădălina Ghenea, vor avea premiera la Warner TV în primul weekend din luna iunie. „Viața de noapte/ Light Sleeper”, scris și regizat de Paul Schrader, scenarist al unor filme ca „Taxi Driver” și „American Gigolo”, a avut premiera în competiția Berlinalei din 1992.

02
/06
/22

Filmul documentar Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va fi prezentat, începând cu 6 iunie, în cadrul programului FilMARe a Muzeului de Artă Recentă din București (MARe). Delta Bucureștiului este al doilea documentar de lungmetraj al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru Marussia (2013). Povestea este spusă prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, filmul urmând să aibă premiera în cinematografe în toamna acestui an.

31
/05
/22

Vara începe cu o veste bună – sau, mai degrabă, două! Centrul Ceh vă invită din nou la proiecții de film pe strada Ion Ghica 11. Documentary Mondays și Fiction Tuesdays reîncep pe 6 și 7 iunie, după ce timp de 2 ani s-au desfășurat în format online. Iubitorii de filme cehe și de documentare pot vizita din nou unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din București, unde sunt așteptați cu bere cehă și o atmosferă prietenoasă.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.