Petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val. Fiesta del Cine #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrecerea-unde-scurtmetrajele-sunt-pe-val-fiesta-del-cine-2/

Fiesta del Cine este un maraton de filme scurte româneşti, care are loc în fiecare vară pe plaja Shut Up, Beach din Mamaia, Constanţa. Evenimentul propune oamenilor o altfel de interacţiune cu filmul, sub forma unui beach party, unde timp de o seară, filmul şi muzica se împletesc.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2018

Pentru a oferi o experiență completă, programul conține multiple proiecții, sesiuni de Q&A cu filmmakerii la foc de tabară, concerte și un corner de filme VR. Fiesta del cine #2 va avea loc pe 18 august, pe plaja Shut Up, Beach, din Mamaia Nord.

Seara evenimentului va fi deschisă de ritmurile melodiilor lui Mihail, urmate de două calupuri de scurtmetraje atent selecționate de ADFR & ShortsUP. Anul acesta, Victor Țăpeanu, actor și membru fondator al Cuibul Artiștilor, va prezenta momentele-cheie ale serii și va modera sesiunea de Q&A cu cineaștii invitați.

Fiesta del Cine duce experiența cinematografică la un nou nivel în ediția #2! Întreaga seară, publicul va avea șansa să descopere lumea fascinantă a filmelor 360° în corner-ul VR instalat pe plajă, organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara va continua cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de muzica celor de la GOLAN.

Selecția celei de-a doua ediții Fiesta del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Din calupul prezentat de ADFR fac parte următoarele titluri:

  • Offstage (r. Andrei Huțuleac, dramă, 2017)
  • Michelangelo (r. Anghel Damian, dramă, 2018)
  • T. a fost aici (r. Ana Agopian, comedie, 2018)
  • Misterul unui caz simplu (r. Vera Surățel, comedie, 2017)

Calupul prezentat de ShortsUP este intitulat “The Future is Female” și aduce pe ecranul Fiesta del Cine următoarele filme de scurt metraj:

  • Sfârșitul verii (r. Alina Manolache, documentar, 2015)
  • Iedera (r. Sarra Tsorakidis, dramă, 2018)
  • Date Night (r. Stela Pelin, comedie/ acțiune, 2017)

Și nu în cele din urmă, marea surpriză a ediției de anul acesta, corner-ul de filme VR, ne așteaptă să ne delectăm cu următoarele titluri:

  • The Al Comrade (r. Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida, 2017)
  • The Invisible Man (r. Hugo Keijyer, 2016)
  • The Wetland (r. Ioana Mischie, 2018)
  • Pădurea Jilava (r. Alexandru Berceanu, 2016)
  • Atinge (r. Alexandrul Berceanu, 2018)
  • 7DS (r. Axel Bonnot, 2017)

Prețul unui bilet este de 25 lei și asigură accesul la întreg evenimentul alături de o pungă de popcorn și o sticlă de Merlin’s CHAI.

Rezervările pentru proiecțiile de scurtmetraje pot fi făcute în avans, pe website-ul www.fiestadelcine.net. Pentru cei care își rezervă locul din timp, prețul biletului este de 15 lei.

Toate biletele se vor achiziționa la intrare.

Un eveniment destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Pet Friendly.

Foto: Fiesta del Cine – facebook

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.