Philip Seymour Hoffman – Ultimul omagiu pe Broadway
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-seymour-hoffman-ultimul-omagiu-pe-broadway/

Broadway-ul, celebrul cartier al teatrelor din New York, îşi va stinge luminile, miercuri seară, pentru a aduce un ultim omagiu actorului Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, la vârsta de 46 de ani.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

Broadway-ul, celebrul cartier al teatrelor din New York, îşi va stinge luminile, miercuri seară, pentru a aduce un ultim omagiu actorului Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, la vârsta de 46 de ani.

„Faţadele teatrelor de pe Broadway îşi vor stinge luminile, în memoria lui, miercuri, la ora 19.45 (00.45 GMT, joi), timp de un minut”.

Celebrul actor de cinema şi de teatru a murit, cel mai probabil din cauza unei supradoze de heroină, duminică, în apartamentul său din Manhattan. Actorul a fost găsit cu un ac de seringă înfipt într-un braţ, iar poliţia newyorkeză a descoperit mai multe plicuri cu heroină în apartamentul său, notează Mediafax.

Philip Seymour Hoffman a jucat în trei piese pe Broadway, care i-au adus trei nominalizări la premiile Tony. Cea mai recentă dintre ele, pusă în scenă în 2012, a fost „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller.

„A fost un adevărat artist care iubea teatrul (…), iar noi îi vom fi întotdeauna recunoscători pentru talentul său fără limite”, a declarat Charlotte St. Martin, directoarea Broadway League.

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul din filmul „Capote”, în 2006

De asemenea, acoturl a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru prestaţiile sale din filmele „Charlie Wilson’s War” (2007), „Doubt” (2008) şi „The Master” (2012).

Actorul american are o filmografie bogată – a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Doi oameni perfecţi”, „Dragonul Roşu”, „Cold Mountain”, „Misiune: Imposibilă III”, „Synecdoche, New York”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” şi „Moneyball: Arta de a învinge”.

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din trilogia „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în superproducţii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

Foto cu Philip Seymour Hoffman – Cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.