Philippe Candeloro, între acțiuni caritabile și luminile scenei
https://www.ziarulmetropolis.ro/philippe-candeloro-intre-actiuni-caritabile-si-luminile-scenei/

 Campionul la patinaj Phillippe Candeloro va juca rolul vânătorului de vampiri Van Helsing în spectacolul DRACULA PE GHEAȚĂ prezentat de Teatrul pe Gheaţă din Sankt-Petersburg în premiera mondială pe 6 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti, şi ulterior, pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă.

Un articol de Liliana Matei|12 martie 2016

Până la reîntâlnirea cu fanii din România, pe care o așteaptă cu încântare, faimosul patinator se implică în nenumărate acțiuni caritabile.

“Mă leagă amintiri calde de Cluj-Napoca, am mai susținut un spectacol aici. Era prima data când veneam în România, și publicul m-a primit cu multă bucurie. Sper să se-ntâmple același lucru și cu Dracula. Joc rolul lui Van Helsing, e un personaj puternic, care mi se potrivește. Aștept cu nerăbdare să fac cunoștință și cu Bucureștiul” spune Phillippe Candeloro. Francezul are în portofoliu o serie de personaje legendare, dintre care poate cel mai memorabil este cel inspirat de condeiul lui Alexadre Dumas, mușchetarul D’Artagnan, a cărui interpretare i-a adus medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Nagano, din 1998.

Din ce în ce mai prezent în ultimii ani pe micile ecrane în calitate de comentator sportiv, Phillippe Candeloro nu se dă înapoi de la niciun efort nici când vine vorba de acțiuni caritabile. Doar cu o lună în urmă, alături de o mână de personalități sportive la fel de îndrăgite de publicul francez, a parcurs o parte din circuitul de ski fond La Transjurassiene pentru a sprijini cauza donării de celule stem. Traseul La Transjurassiene este pe locul doi în topul celor mai lungi curse din lume, după Vasaloppet-ul suedez (90 km).

Născut la Sankt-Petersburg, spectacolul “DRACULA PE GHEAȚĂ”, bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, își ține premiera mondială în țara de origine a lui Vlad Țepeș, în onoarea celui care a inspirat mitul Contelui Dracula. Campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume si decorațiuni fabuloase, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică – toate recreează legenda celui mai celebru vampir din istoria omenirii, Contele Dracula, și a sa poveste de dragoste eternă. Alături de Phillippe Candeloro, pe ringul de la București și Cluj vor evolua două alte glorii ale patinajului mondial, Tomáš Verner și Surya Bonaly.

 INFO

În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei atât la București, cât și la Cluj-Napoca. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15. “DRACULA PE GHEAȚĂ” este un spectacol produs de Ice Vision, organizat de Events și SG.

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.