Philippe Genty, stea pe Aleea Celebrităților la FITS 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/philippe-genty-stea-pe-aleea-celebritatilor-la-fits-2017/

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Cu umor în crearea de vise şi metafore, „Taina sufletului” a fost, pentru publicul prezent în sala Faust a Fabricii de Cultură, o călătorie alături de un om care a împărtăşit, prin imagini, marionete, dans şi muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare – lumea în care sublimul întâlneşte spaima şi poezia. Foarte bine primită de spectatori, reprezentaţia va avea parte şi de un bis, azi, 15 iunie, la ora 16:00.

Un articol de Petre Ivan|15 iunie 2017

Creatorul de teatru contemporan cu marionete, Philippe Genty, va primi o stea pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății din Sibiu în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de teatru de la Sibiu. Ceremonia va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18:00.

Kibbutz Dance Company a prezentat, la Redal Expo, „Caii cerului”, un dans dinamic și plin de simboluri pentru peisaje, aduceri-aminte în timp și spațiu. Tehnică și foarte lirică, reprezentația a fost aplaudată intens de spectatori, bucuroși de momentul special la care au asistat. „Caii cerului” vor pluti din nou în sala Redal Expo azi, pe 15 iunie, la ora 18:00.

Unul dintre evenimentele mult așteptate ale acestei ediții de FITS este „În aplauzele voastre…omul circ!”, cu cinci reprezentații susținute de David Dimitri, la Baza Hipică transformată în scenă.

Mă antrenam atât de mult când eram mic, 8 ore pe zi, pentru a putea fi cel mai bun, dar acum nu mai este nevoie să ma antrenez chiar așa de mult. Vreau să fiu sănătos, atât fizic cât și mintal,” transmite artistul despre munca lui. Cât despre spectacolele lui, David Dimitri spune: „Ar trebui să ne diferențiem de clișee, însă eu mă folosesc de ele și asta face spectacolul să fie unul contemporan. (…) O să sune puțin egoist, dar, atunci când urc pe scenă, îmi doresc ca lumea să ma aplaude. Cred că e foarte important să merg în școli cu circul, pentru că așa copiii învață ce este circul cu adevărat.”

Secțiunea de circ contemporan a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Australiei, iar la Sibiu a ajuns directorul adjunct al ambasadei Australiei la Atena, domnul Andrea Carlo Biggi.

„FITS este un festival care crește pe an ce trece, spectacolele fiind din ce în ce mai impresionante. Personal, cred că Australia are o poveste interesantă de arătat în domeniul artelor. (…) Niciodată nu a fost o perioadă mai inspirațională în Australia decât acum și suntem foarte mândri ca putem participa în festival atât de frumos ca FITS unde oamenii se inspiră unii de la alții”, a transmis reprezentantul Ambasadei Australiei.

Programul celei de a șaptea zilei de festival este unul la fel de bogat ca și până acum, cu spectacole împărțite atât pe stradă cât și în sălile de spectacole, evenimente pline de dăruire a artiștilor pentru publicul festivalului.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la [email protected].

Foto: Dragoș Dumitru, Adi Bulboacă

 

21
/04
/15

În anul în care aniversăm 155 ani de la nașterea scriitorului A. P. Cehov, Casa de producție TVR propune publicului spectator ecranizarea uneia dintre cele mai cunoscute nuvele ale sale - „Salonul nr. 6”. Dramatizarea, realizată de Vitalie Lupașcu, are în distribuție actori de prim rang ai teatrului și filmului românesc – Dan Aștilean, Răzvan Vasilescu, Mihai Dinvale, Constantin Dinulescu.

20
/04
/15

La împlinirea a 451 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, TVR 2 va difuza luni, 20 aprilie, ora 19.55, spectacolul „Hamlet” pus în scenă de Radu-Alexandru Nica la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

19
/04
/15

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Ion Caramitru , directorul Teatrului Naţional Bucureşti duminică, 19 aprilie, de la 23.50, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

19
/04
/15

Peste 10.000 de cărți vor fi oferite de Editura Litera, pe 23 aprilie, începând cu ora 18,30, în jurul Palatului Parlamentului, la cea de-a treia ediție a campaniei "Noaptea Cărților Deschise", organizată de această editură și Ring cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

18
/04
/15

Fi-voi acuzat de liabugnarism primar dacă voi mărturisi că am apreciat la superlativ spectacolele „Aici nu se simte“ şi „Oase pentru Otto”, care se joacă, într-un cuplaj, dacă mai ştiţi ce este acela un cuplaj, când şi când, la Godot?

17
/04
/15

Se joacă la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” nebuna comedie “O odisee pământeană”. Poate că această clasificare – comedie – este totuși inexactă sau măcar insuficientă. “O odisee pământeană” este, mai ales, un spectacol de teatru atipic pentru scena bucureșteană.