Pianistul american Robert Glasper – de la Casa Albă la București și Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-american-robert-glasper-de-la-casa-alba-la-bucuresti-si-cluj-napoca/

Pianistul american Robert Glasper a concertat ieri la Casa Albă în cadrul evenimentului South by South Lawn, un festival de o zi ce a reunit creatori şi inovatori din artă şi tehnologie.

Un articol de Liliana Matei|5 octombrie 2016

Robert Glasper și basistul Derrick Hodge au răspuns astfel invitației cunoscutului rapper Common, care împreună cu alți trei muzicieni a susținut la reședința președintelui Obama un concert din seria Tiny Desk Concerts organizată de National Public Radio, în care piesele interpretate au atins teme sensibile și actuale precum politica și injustiția socială.

Pe 16 septembrie artistul și-a lansat al zecelea disc, ArtScience pe care îl va prezenta în București și Cluj Napoca alături de grupul său Robert Glasper Experiment, din care fac parte Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe și Casey Benjamin – vocoder și saxofon

Robert Glasper a compus muzica și aranjamentele instrumentale pentru filmul biografic Miles Ahead despre Miles Davis, artist care l-a influențat major.

Pianistul a colaborat cu mari nume ale showbiz-ului mondial: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

afis-robert-glasper

Câștigător a două premii Grammy, artistul va concerta în premieră în România pe 28 noiembrie în București la Sala Radio în cadrul seriei de concerte Jazz Night Out organizate de Twin Arts, și pe 29 noiembrie în Cluj în sala Auditorium Maximum, eveniment organizat de inițiatorii festivalului Jazz In The Park.

Concertul de la București este programat pentru 28 noiembrie  2016, ora 20:00, la Sala Radio. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30.

Biletele pentru acest eveniment costă 115, 135, 155 de lei, în funcție de categorie, și pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

La Cluj-Napoca, pianistul concertează pe 29 noiembrie 2016, ora 20:00, sala Auditorium Maximum. Accesul în sală se face începând cu ora 19.00. Biletele pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei de pe eventim.ro și de pe biletmaster.ro: goo.gl/1WwsZg.

Detalii pe www.twinarts.rowww.jazzinthepark.ro şi paginile de Facebook Twin Arts, Jazz Night Out, Jazz in the Park.

 

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.