Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR, în recital la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-belgian-olivier-de-spiegeleir-in-recital-la-bucuresti/

Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR va concerta la Bucureşti pe 15 mai, la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2016

Repertoriul său deosebit de vast – de la Bach la Lutoslawski – pune un accent deosebit pe partiturile lui Beethoven (cele 32 de sonate, 33 variațiuni Diabelli, integrala bagatelelelor).

De asemenea, pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR interpreteazã frecvent creația compozitorilor belgieni contemporani Jacques Leduc, Frederik van Rossum, Jean-Marie Rens, Michel Fourgon, Patrice Merckx, Fabian Fiorini. A înregistrat șapte discuri pentru firmele Cypres, Pavane și Duchesne, trei dintre acestea cu lucrãri de Beethoven, celelalte însumând piese de Grieg, Debussy, Liszt, Schumann, Villa Lobos, cât și integrala pieselor pentru pian solo de Jacques Leduc. Muzicianul este director al Academiei din Uccle, președinte al concursului Excellentia și membru al Cercle Royal Gaulois, Artistique et Littéraire. Duminică, 15 mai, la ora 19, va susține un recital în Sala mare a Ateneului Român cu un program alcătuit din lucrări semnate Chopin, Liszt, Debussy, Leduc.
Duminica, 15 Mai 2016, 19:00 – 21:00
Sala mare
OLIVIER DE SPIEGELEIR

Program

Frédéric Chopin
Preludiu în si minor, op. 28, nr. 6
Nocturnă în re bemol major, op. 27, nr. 2
Vals în do diez minor, op. 64, nr. 2
Vals în la bemol major, op. 42
Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22

Franz Liszt
Le lac de Wallenstadt (din Ani de pelerinaj – Elveţia)
Au bord d’une source (din Ani de pelerinaj – Elveţia)

Claude Debussy
Reflets dans l’eau (din Images)
Jardins sous la pluie (din Estampes)
Preludiul La cathédrale engloutie
Preludiul Le Vent dans la plaine
Preludiul Brouillards

Jacques Leduc
Hommage à Debussy, op. 46

INFO
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 
Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR a studiat la Bruxelles, Paris și Louvain-la-Neuve. Distins cu Premiul Dexia Classics, susține o bogatã activitate de recitaluri în numeroase centre din Europa, Canada, Statele Unite, Rusia, Chile. A participat la festivaluri precum Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Festivalul Beethoven alãturi de Orchestre Philharmonique de Liège, Festival de l’Eté Mosan, Festival de Lasne, Nuit de Béloeil, Festival de Fernelmont, Festival de Durbuy, Festival «Emergences», Festival du Marais Chrétien Paris, Festival de Ravello (Italia), Festivalul de la Târgu-Mureș, Filarmonica Sibiu, Festivalul del Tempietto (Roma), Festivalul Pro Piano (New York). A participat la concerte pentru comunitãþile franceze din Belgia la Aachen, Nisa, Nantes, Budapesta, München, Paris, Roma, Târgu Mureș, Québec, Montréal, Geneva, Köln, Moscova,  Skt. Pétersbourg, Sibiu, Santiago de Chile. În 2002 a susținut un masterclass la Santiago de Chile, unde a apărut și întrun concert de galã cu ocazia vizitei în aceastã țarã a cuplului princiar din Belgia. A concertat de asemenea acompaniat de Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonicii din Liège și a Comunitãții Franceze, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Grand Orchestre d’Harmonie des Guides,  precum și de orchestre din România (filarmonicile din Sibiu, Craiova, Pitești).

13
/01
/22

Unul dintre cei mai apreciați dirijori români – CRISTIAN MANDEAL – și un concert în care „vedeta” serii va fi HARPA, instrumentul ce naște o sonoritate atât de specială și de plăcută, sunt „ingredientele” evenimentului prezentat miercuri, 19 ianuarie 2022 (de la 19.00) de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, la Sala Radio.

12
/01
/22

Iași, 11 ianuarie 2022 - Cea de-a treia ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 13 - 19 februarie 2022 și se va desfășura în format hibrid (fizic și online), reunind peste 40 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 14 țări la Iași.

23
/12
/21

Nu vă lăsați păcăliți de apariție discretă și micuță a Andreei Mădălina Barbu în afara scenei. Atunci când cântă, Andreea Mădălina se transformă într-o forță a naturii. Vocea ei de soprană de coloratură atinge tonuri foarte înalte „ca de privighetoare” și te poartă în povestea muzicală pe care o interpretează.

22
/12
/21

La TVR 1, Crăciunul vine cu bucurie: colinde, poveşti impresionante, surprize pentru copii şi oameni mari, întâlniri încărcate de emoţie. Ne vom delecta cu programe de sărbătoare pregătite pentru telespectatorii de toate vârstele, pentru toţi cei care ne lăsăm cuprinşi de magia sărbătorilor de iarnă. Semifinala „Vedeta populară”, emisiuni şi ediţii speciale – „Iată, vin colindătorii!”, „Poveşti de Crăciun”, „Exclusiv în România”, „Moş Crăciun ...de împrumut”, animaţii pentru copii, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor săi în perioada 24-27 decembrie.

19
/12
/21

Din 20 până în 26 decembrie, zilnic, de la ora 10.00 (în reluare de la ora 17.00), vă așteaptă cadourile pregătite de Andreea Kiseleff și Lucian Haralambie “Sub bradul de Crăciun” – colinde, cântece de Crăciun, dar și opusuri celebre, alături de cele 6 cantate care compun “Oratoriul de Crăciun” de Johann Sebastian Bach.