Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR, în recital la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-belgian-olivier-de-spiegeleir-in-recital-la-bucuresti/

Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR va concerta la Bucureşti pe 15 mai, la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2016

Repertoriul său deosebit de vast – de la Bach la Lutoslawski – pune un accent deosebit pe partiturile lui Beethoven (cele 32 de sonate, 33 variațiuni Diabelli, integrala bagatelelelor).

De asemenea, pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR interpreteazã frecvent creația compozitorilor belgieni contemporani Jacques Leduc, Frederik van Rossum, Jean-Marie Rens, Michel Fourgon, Patrice Merckx, Fabian Fiorini. A înregistrat șapte discuri pentru firmele Cypres, Pavane și Duchesne, trei dintre acestea cu lucrãri de Beethoven, celelalte însumând piese de Grieg, Debussy, Liszt, Schumann, Villa Lobos, cât și integrala pieselor pentru pian solo de Jacques Leduc. Muzicianul este director al Academiei din Uccle, președinte al concursului Excellentia și membru al Cercle Royal Gaulois, Artistique et Littéraire. Duminică, 15 mai, la ora 19, va susține un recital în Sala mare a Ateneului Român cu un program alcătuit din lucrări semnate Chopin, Liszt, Debussy, Leduc.
Duminica, 15 Mai 2016, 19:00 – 21:00
Sala mare
OLIVIER DE SPIEGELEIR

Program

Frédéric Chopin
Preludiu în si minor, op. 28, nr. 6
Nocturnă în re bemol major, op. 27, nr. 2
Vals în do diez minor, op. 64, nr. 2
Vals în la bemol major, op. 42
Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22

Franz Liszt
Le lac de Wallenstadt (din Ani de pelerinaj – Elveţia)
Au bord d’une source (din Ani de pelerinaj – Elveţia)

Claude Debussy
Reflets dans l’eau (din Images)
Jardins sous la pluie (din Estampes)
Preludiul La cathédrale engloutie
Preludiul Le Vent dans la plaine
Preludiul Brouillards

Jacques Leduc
Hommage à Debussy, op. 46

INFO
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 
Pianistul belgian OLIVIER DE SPIEGELEIR a studiat la Bruxelles, Paris și Louvain-la-Neuve. Distins cu Premiul Dexia Classics, susține o bogatã activitate de recitaluri în numeroase centre din Europa, Canada, Statele Unite, Rusia, Chile. A participat la festivaluri precum Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Festivalul Beethoven alãturi de Orchestre Philharmonique de Liège, Festival de l’Eté Mosan, Festival de Lasne, Nuit de Béloeil, Festival de Fernelmont, Festival de Durbuy, Festival «Emergences», Festival du Marais Chrétien Paris, Festival de Ravello (Italia), Festivalul de la Târgu-Mureș, Filarmonica Sibiu, Festivalul del Tempietto (Roma), Festivalul Pro Piano (New York). A participat la concerte pentru comunitãþile franceze din Belgia la Aachen, Nisa, Nantes, Budapesta, München, Paris, Roma, Târgu Mureș, Québec, Montréal, Geneva, Köln, Moscova,  Skt. Pétersbourg, Sibiu, Santiago de Chile. În 2002 a susținut un masterclass la Santiago de Chile, unde a apărut și întrun concert de galã cu ocazia vizitei în aceastã țarã a cuplului princiar din Belgia. A concertat de asemenea acompaniat de Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonicii din Liège și a Comunitãții Franceze, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Grand Orchestre d’Harmonie des Guides,  precum și de orchestre din România (filarmonicile din Sibiu, Craiova, Pitești).

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.