Pianistul Cristian Sandrin, de la Londra la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-cristian-sandrin-de-la-londra-la-bucuresti/

Tânărul pianist Cristian Sandrin încheie Stagiunea de marţi seara 2014-2015 cu un recital în Sala mică a Ateneului Român, pe 16 iunie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2015

În prezent Cristian Sandrin este student la Royal Academy of Music din Londra la clasa profesoarei Diana Ketler, unde este susţinut de bursele ABRSM şi John S. Cohen Award.

De-a lungul anilor s-a bucurat de o activitate concertistică extrem de diversă, fiind totodată laureat al concursurilor Grand Prix Animato, Automobile Club de France, Jacques Samuels Intercollegiate. În 2014 Cristian câștigă premiul „William Sterndale Bennett” oferit de Royal Academy of Music pentru un recital de muzică romantică, iar în 2015 Cristian devine singurul pianist român selectat să participe la prestigiosul concurs “Fryderyk Chopin” de la Varşovia.

Cristian Sandrin începe studiul pianului împreună cu Marina Dragomirescu si Cristian Dumitrescu la Scoala de Muzica nr. 5 continuând apoi la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Alături de pasiunea sa pentru repertoriul romantic, Cristian se dedica activ studierii repertoriului clasic, în special concertele pentru pian de Mozart debutând anul trecut în dubla postură de dirijor și solist cu Concertul în mi b major pentru pian şi orchestră KV 449, iar în iunie 2015 va dirija și interpreta Concertul în la major, nr. 23 în în cadrul Academy Piano Festival.
Cristian Sandrin a aparut pe scenele Ateneului Român, la Salle Cortot – Paris, St James Piccadilly și Queen Elisabeth Hall – Londra, Salla „Manuel de Falla” – Madrid. Pe lângă numeroasele concerte susținute în țara natală, Cristian este un pianist extrem de activ pe scenele britanice susținând concerte și recitaluri la Royal Academy of Music, Yamaha Chapell Centre, în Oxford, Brighton, Wellingborough și Chipping Campden. Tânărul pianist concertează regulat în România, colaborând cu orchestrele filarmonice din Bacău, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu sub bagheta dirijorilor Ovidiu Bălan, Florin Totan, Mark Cikes.

A participat la numeroase masterclassuri de pian, având ocazia să lucreze cu Angela Hewitt, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Kathrin Stott, Yevgheny Sudbin, Stephen Osborne, Ronan O’Hara, Francoise Thinat, Natalia Trull, Naum Grubert, Fulvio Turissini, Jenny Zacharieva si Iustin Oprean. În anul 2011, Cristian primeste premiul „Pianoforte e orchestra” pentru cea mai buna interpretare a unui concurs de pian în cadrul „San Daniele Piano Meeting”.

Recital de pian
CRISTIAN SANDRIN

 Program

Franz Schubert
Sonata în la minor, op. posth. 164
Frédéric Chopin
Două nocturne, op. 62
Impromptu în fa diez major
Barcarola în fa diez major, op. 60
Balada nr. 3, în la bemol major, op. 47
Balada nr. 4, în fa minor, op. 52

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.