Pictorial inedit: 4 modele 75+ atrag atenția asupra situației vârstnicilor din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/pictorial-inedit-4-modele-75-atrag-atentia-asupra-situatiei-varstnicilor-din-romania/

Frumuseţea nu are vârstă. A dovedit-o astăzi Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor, prin realizarea unui proiect unic în România. 4 doamne, trecute de vârsta de 75 de ani au pozat cu stil şi eleganţă, purtând ii tradiţionale, într-un pictorial de modă profesionist, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei alarmante a vârstnicilor din ţara noastră: 1 din 2 vârstnici din România se simte singur şi inutil, într-o mică sau mai mare măsură.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2016

Pictorialul, realizat de tânăra fotografă Eli Driu, împreună cu stiliștii de la .1Concept – Your Beauty Masters și-a dorit să exprime atât frumusețea la vârsta a III-a, cât și nevoia de implicare a societății în cauza singurătății vârstnicilor, punând în contrast calitatea unui pictorial glossy profesionist cu poveștile de viață ale modelelor.

Modelele, beneficiare ale programelor asociației, au peste 75 de ani și, după o viață plină și activă, au ajuns să infrunte singure problemele vârstei bătrâneții.

Îmbătrânirea populației este un fenomen în creștere care afectează nu numai România, ci și întreaga Europă. Conform Institutului National de Statistică, 3.247.744 de persoane din populația totală a României au vârsta de peste 65 ani.

În plus, în țara noastră emigrarea tinerilor, insuficiența resurselor umane și financiare specializate și lipsa unui sistem integrat de sprijin amplifică numărul situațiilor în care foarte mulți vârstnici trăiesc neglijați, singuri, sau lipsiți de contact social.

Ne-am dorit să aducem în atenția opiniei publice aceste date statistice prin transformarea lor într-o poveste frumoasă, românească și autentică. Cu siguranță, atunci când răsfoiești o revistă glossy și găsești un astfel de pictorial, începi să vezi că bătrânețea poate să aibă și o latură frumoasă.  Mulți au uitat valoarea bunicilor, a poveștilor spuse de ei și a sfaturilor pe care la un moment dat le-am primit cu toții. Singurătatea e o boală a acestui secol și e momentul să ne dăm seama că unui vârstnic singur, orice contact social îi poate însenina ziua. Este, cu siguranță, o cauză în care trebuie să ne implicăm cu toții. –  Cătălin Dinu, coordonator de comunicare și fundraising al asociației Niciodată Singur.

Fotografiile, ce se vor regăsi în ediția lunii aprilie a revistei Unica, au fost realizate la Casara, styling-ul a fost asigurat de .1Concept – Your Beauty Masters (Alin Mihalache – art director, Sorin Papa – make up artist, Adrian Soare – junior stylist și Franco Țiplea – junior stylist), iar vestimentația a fost oferită de Iiana.

Pictorial inedit

Acest eveniment face parte din Campania de primăvară a asociației Niciodată Singur. În perioada 26 februarie – 8 martie 2016, aproape 100 de voluntari Niciodată Singur vor aduce bucuria și speranța primăverii celor 900 de vârstnici din București, Pitești, Constanța, Ploiești si Brăila, sprijiniți de asociație, oferindu-le mărțișoare și cadouri sau prin organizarea de diverse activități.

Foto: Pictorial inedit – Eli Driu

18
/02
/21

Muzeul Național de Artă al României și Centrul Național de Artă „Tinerimea Română" vă oferă vineri, 19 februarie,  „Concertul extraordinar aniversar 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, eveniment inspirat de dragostea sculptorului pentru muzica românească și realizat cu implicarea Ministerului Culturii.  

17
/02
/21

Galeria Estopia a deschis pe 11 februarie expoziția de grup „Innocence”, care prezintă lucrările a opt artiști – Angela Bontaș, Lucian Brumă, Andrei Ciurdărescu, Andrada Feșnic, Juhos Sándor, Sergiu Laslo, Antonina Manda și Ada Muntean. Expoziția poate fi vizitată până pe 3 aprilie.

14
/02
/21

Biografiile au întotdeauna enigmele lor. Când sunt privite prin prisma amintirii, celebre sau anonime, ființele umane nu se dezvăluie niciodată întru totul. Ion Andreescu, pictorul care a împărțit aceeași epocă cu Mihai Eminescu, este unul dintre exemple. Creator important, el rămâne totuși un necunoscut pentru posteritate.

12
/02
/21

Expoziția „Povești de iubire”, dedicată îndrăgostiților și tuturor romanticilor, va fi deschisă între 12-28 februarie în zona Peek and Cloppenburg (etaj 1) și îi va purta pe vizitatori într-o călătorie în istoria intimă a României. Tot aici, curioșii vor avea ocazia să-și facă fotografii la un panou stilizat cu expresia „Te iubesc” scrisă în peste 100 […]

11
/02
/21

Nu tot timpul lucrările de artă stau cuminți, pe pereții muzeelor și în spațiile de expunere special gândite, așteptând publicul avizat să le facă o vizită. Câteodată arta iese în stradă, face gălăgie și trage de mânecă bicicliștii, curierii și trecătorii grăbiți. Cam de acest fel sunt lucrările expuse la micuța galerie neconvențională Celula de artă, din B-dul Carol nr. 53, care a pregătit în luna februarie doua expoziții care întorc privirile.

08
/02
/21

O nouă expoziție propusă de spațiul expozițional Arbor.art.room îi va seduce cu siguranță, începând din această săptămână, pe iubitorii de artă şi frumos din Capitală. Joi, 11 februarie 2021, între orele 17.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist tânăr și original, Giuliano Nardin, expoziție intitulată misterios „Nimic nou la Podul Săbăreni“ (perioadă de vizitare: până pe 7 martie 2021), o inedită propunere expoziţională realizată împreună cu curatorul Doinel Tronaru, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.