Pink Floyd va lansa un… “cufăr” cu piese inedite
https://www.ziarulmetropolis.ro/pink-floyd-va-lansa-un-cufar-cu-piese-inedite/

Grupul Pink Floyd va lansa câteva piese inedite într-o casetă cuprinzătoare, care va prezenta începuturile legendarului grup britanic. „The Eearly Years — 1965-1972” va fi pus în vânzare în 11 noiembrie şi va conţine nu mai puţin de 27 de CD-uri, printre care titluri rare şi momente live ale formaţiei.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2016

Printre piesele care figurează în casetă figurează circa 20 care nu au mai fost lansate pe albume până în prezent. Unele nu sunt însă necunoscute fanilor fiindcă grupul interpreta adesea melodii originale, puțin cunoscute, în timpul concertelor.

Unul dintre titlurile inedite va fi „Vegetable Man”, scris în 1967 de membrul fondator al grupului Syd Barrett, care a părăsit formația la scurt timp după aceea din cauza unei boli mentale.

Cântecul nu a fost comercializat niciodată, chiar dacă se pot găsi înregistrări pirat. Potrivit managerului celor de la Pink Floyd, Peter Jenner, basistul grupului, Roger Waters, nu a vrut să lanseze piesa, considerând-o prea sumbră și neterminată.

Roger Waters a părăsit și el grupul în 1985, spunând atunci că nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu Pink Floyd.

Condus de David Gilmour, grupul a lansat în 2014 ceea ce a prezentat ca ultimul său album, intitulat „The Endless River”.

Caseta despre primii ani Pink Floyd, care va fi însoțită de șapte cărți dintre care șase vor fi puse în vânzare  în 2017, nu acoperă partea cea mai fastă a grupului.

Albumul „The Dark Side of the Moon”, lansat în 1973 și inspirat în parte de problemele mentale ale lui Syd Barrett, rămâne unul dintre cele mai vândute din toate timpurile, cu 45 de milioane de exemplare cumpărate. De asemenea, albumul „The Wall”, lansat în 1979, este considerat adesea printre cele mai bune din toate timpurile.

Foto: Pink Floyd  – facebook

22
/05
/15

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.

20
/05
/15

Mihai Mihalcea, alias Farid Fairuz participă la Festivalul Rencontres choregraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, Franța

19
/05
/15

Trupa Voltaj concurează astăzi în prima semifinală a concursului Eurovision 2015, de la Viena. Românii vor intra în concurs cu numărul 15, cu melodia „De la capăt”. Semifinala începe de la ora 22.00 şi poate fi urmărită, în direct, pe TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro.

15
/05
/15

Concertul de jazz de la Sala Radio, o tradiţie lunară pe care a instaurat-o BIG BAND-UL RADIO dirijat de IONEL TUDOR, vă propune în luna mai o întâlnire „de neratat”, cu una dintre cele mai apreciate voci ale jazz-ului românesc, o artistă cu o bogată carieră internaţională : TEODORA ENACHE!

14
/05
/15

Actrița Delia Nartea împlinește, astăzi, 43 de ani. O puteți vedea pe 17 mai, de la ora 20.00, în primul spectacol de teatru, poezie si muzică găzduit la Journey Pub (Strada George Enescu nr. 25), rezultatul întâlnirii actriței cu chitaristul Sorin Romanescu și saxofonistul Cătălin Milea.

13
/05
/15

Un spectacol de dans contemporan care a epuizat toate ipostazele umanității în fața unei divinități capricioase. Akram Khan Company a prezentat, în premieră pentru publicul din România, Kaash, vineri și sâmbătă seară, pe scena Teatrului Național București, în cadrul celei de a XVI-a ediții a Întâlnirilor JTI.

11
/05
/15

CV-ul unui puști pletos, înalt, cu pălărie de piele și mers a la Steve Jobs, poate fi al unui metalist, biker, rocker sau poate al vreunui elev cu nota scăzută la purtare. Dacă nu e în niciuna dintre aceste situații, cu siguranță e solist vocal în vreo trupă. Dacă nu e nici vocalist, atunci, în mod cert, e ceva în neregulă cu el.

08
/05
/15

Mariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris marcând cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.