Pink Martini revine la București pe 1 și 2 decembrie 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/pink-martini-revine-la-bucuresti-pe-1-si-2-decembrie-2018/

Pink Martini, orchestra de 12 artişti ce cântă în nu mai puţin de 25 limbi, deschide sezonul de concerte din iarnă de la Bucureşti, cu o colecţie specială de cântece de sezon.

Un articol de Liliana Matei|7 noiembrie 2018

O aventură muzicală în jurul lumii, ce își trage inspirația din filmele musical hollywoodiene ale anilor ’40 și ’50 și îmbină o varietate de genuri într-o compoziție modernă și eclectică, Pink Martini aduce pe orice scenă pe care performează un repertoriu multilingv și un sound ce nu poate fi clasificat dar garantat va ridica publicul în picioare.

Ocazia de a asculta muzica lor sofisticată, cosmopolită și cu note vintage se va ivi din nou, la Sala Palatului, căci Events (www.events.ro) îi readuc alături de publicul lor. Și, cum și spectatorii abia îi așteaptă, pe lângă show-ul programat pe 1 decembrie, Pink Martini vor mai susține o reprezentație și în data de 2 decembrie, pentru care biletele s-au pus în vânzare.

Concertul din acest an va aduce, în premieră pentru România, colecția de cântece de iarnă pe care trupa le-a cules din întreaga lume. De la colinde ucrainiene, franțuzești, italiene, la cântece de iarnă din Israel, Scoția sau Germania și cântece chinezești de anul nou, ori celebrul White Christmas cântat în limba japoneză, toate vor răsuna pe scena Sălii Palatului, într-o splendoare muzicală.

Trupa iubește România, iar Thomas Lauderdale, liderul trupei, a declarat că Bucureștiul este o a doua casă pentru ei; și publicul îi iubește pentru impecabilele interpretări vocale și instrumentale și pentru interacțiunea deosebită care transformă orice concert într-o experiență completă pentru spectatori. Spectacolele lor se țin cu casa închisă căci a asculta Pink Martini e ca o călătorie la ceas de seară pe toate meridianele: din piațetele romantice ale Italiei pe malurile Bosforului, din cafenelele cochete din Paris în Orientul îndepărtat și din Asia misterioasă în orașele pline de vervă ale Americii de Sud.

Înființată în 1994 în Portland, Oregon, orașul natal al lui Lauderdale, ca o trupă ce urma să combată zgomotul și mediocritatea percepută de unii drept muzică , după mai bine de douăzeci de ani, Pink Martini cântă acum pe podiumurile defilărilor de modă, în muzee și la prestigioase festivaluri de film atât melodiile proprii cât și reinterpretări ale unor piese celebre ce garantat vor face spectatorii să își aducă la concert pantofii de dans.

Biletele pentru concertul Pink Martini de la Sala Palatului, din Bucureşti, de pe 1 decembrie 2018, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti) sau online de pe www.eventim.ro. Biletele până pe 2 decembrie inclusiv au costurile de le 290 lei (Bilet VIP), 240 lei (Categoria I), 190 lei (Categoria II), 150 lei (Categoria III) și 130 lei (Categoria IV).

Despre Events: Events este una dintre cele mai mari companii organizatoare de evenimente din România, a căror misiune este să aducă entertainmentul cât mai aproape de oameni. Din anul 2000, sloganul lor este „de neuitat”, iar printre evenimentele care vor rămâne mereu în memoria spectatorilor se numără concertele The Rolling Stones, Linkin Park, Aerosmith și Leonard Cohen, Pink Martini spectacolele Cirque du Soleil sau Sensation.

31
/01
/17

Coregraful suedez Mats Ek și balerina Ana Laguna au primit luni titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale". Ceremonia de acordare a distincțiilor a avut loc în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul zilei UNATC "I. L. Caragiale".

30
/01
/17

Seară romantică la Sala Radio pentru iubitorii muzicii pe data de 3 februarie (vineri, de la ora 19.00). Orchestra Națională Radio dirijată de Gheorghe Costin și având-o ca solistă pe Cristina Anghelescu va interpreta un program ce va cuprinde lucrări celebre ale repertoriului romantic: C. M. von Weber - Uvertura operei Oberon, P. I. Ceaikovski - Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35 și J. Brahms - Simfonia nr. 1 în do minor, op. 68.

29
/01
/17

În anii ’60, muzica The Beatles era pe cât de respectată, pe atât de populară. În timp ce The Fab Four împingeau granițele muzicii rock și stabileau standardele pentru decadele ce aveau să urmeze, fiecare membru în parte își juca propriul rol revoluționar.

28
/01
/17

Seria de concerte Jazz Nouveau, organizată de Club Control în parteneriat cu Twin Arts, continuă și în 2017. Pe 30 ianuarie, la Jazz Nouveau concertează grupul american Erik Friedlander’s Oscalypso, o premieră pentru România.

28
/01
/17

Peste 2.000 de copii provenind din medii defavorizate au văzut, până în prezent, spectacolele Operei Comice pentru Copii (OCC), prin campania „Bilet în așteptare”.

27
/01
/17

Peter Gate, compozitor și muzician experimentalist prin proiectul lui muzical unic, dorește introducerea conceptului de cultură experimentală bazat pe creativitate și valoare. Sursa inspirațională pentru proiectul The Deep Sound of Maramureș constă în colectarea și revalorificarea sunetelor vechi din zona Maramureșului, proiectul fiind de asemenea un proiect de turism cultural.

27
/01
/17

La Sala Radio, pe 1 februarie 2017, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio va susține un concert dirijat de RALF SOCHACZEWSKY care îl va avea ca solist pe violoncelistul OCTAVIAN ALIN LUP. Programul va cuprinde F. Mendelssohn-Bartholdy, Simfonia pentru coarde în sol minor, MWV nr. 12, J. Haydn, Concertul în re major pentru violoncel şi orchestră, Hob. VIIb/2 si W. A. Mozart, Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, KV 543.

21
/01
/17

The Deep Sound of Maramures, un proiect care integrează, în structuri artistice contemporane, cercetări antropologice din aria acustică tradițională, va fi prezentat publicului larg, în cadrul unei transmisii online din Vișeul de Sus, un eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, care se va bucura de recenzia specială a profesorului Ricardo de Ostos, arhitect experimentalist din Londra.

20
/01
/17

Jazz Nouveau anunță încă 4 concerte pentru lunile martie, aprilie și mai ale acestui an în clubul Control: Marc Ribot (foto), Elias Nardi Group feat Daniele Di Bonaventura, Dans Dans și Rotem Sivan Trio.

19
/01
/17

Loalwa Braz Vieira, interpreta hitului mondial Lambada, a fost găsită moartă carbonizată în mașina sa, joi, la Saquerema, pe litoralul regiunii Rio de Janeiro. Grupul Kaoma, înfiinţat în 1985, a devenit celebru cu hituri precum „Chorando Se Foi (Lambada)”, „Dançando Lambada” şi „Lambamor”.

17
/01
/17

La 20 de ani de la dispariția lui Ion Voicu, fiul acestuia, Mădălin Voicu va dirija Orchestra Naţională Radio într-un concert In memoriam. Alexandru Tomescu va cânta pe vioara Stradivarius Elder Voicu Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart.

16
/01
/17

Un film pentru televiziune despre viaţa şi cariera cântăreţului Michael Jackson va fi produs la Hollywood in februarie si se va intitula ”Michael Jackson: Searching for Neverland”. Rolul principal va fi interpretat de Navi, unul dintre cei mai cunoscuți imitatori ai cântăreţului.