Poetica vocii umane – concert de arii, lieduri şi vocalize
https://www.ziarulmetropolis.ro/poetica-vocii-umane-concert-de-arii-lieduri-si-vocalize/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă 31 mai, de la 17:00, la un concert de muzica clasică, în compania pianistei Andreea Butnaru şi a sopranei Andreea Mădălina Barbu.

Un articol de Elena Simion|29 mai 2014

Concertul face parte din seria evenimentelor organizate de Musica Viva și Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Evenimentul va avea loc în frumoasa și primitoarea sală de concerte “George Enescu”, de la etajul 1 al Universității Naționale de Muzică din București și are ca menire promovarea tinerelor talente, precum și apropiere publicului de tainele muzicii.

Elementul de originalitate al acestui concert este faptul că distanţa dintre muzicieni şi public dispare, prin dialogul din muzicieni şi participanţi, de la sfârşitul evenimentului, când publicul va putea adresa întrebări.

Andreea Mădălina Barbu – o voce specială a tinerei generații

Dirijorul Tiberiu Soare consideră vocea Andreei Madalina Barbu ca fiind una dintre cele mai bune și speciale voci de coloratura din tânara generaţie de muzicieni.

Cel mai frumos instrument al omenirii, cel mai cald şi expresiv vine să ne încânte în cele mai virtuoase forme ale lui. Însoţită de pianul simfonic, vocea de coloratură, cu un registru pe care am fi tentaţi să îl considerăm peste puterile corzilor noastre vocale, răscoleşte torid sufletele noastre, cu lucrări de mare virtuozitate şi expresivitate.

Programul concertului cuprinde:

Strauss- Meinem Kinde
Strauss – Kling
J. Benedict-La Capinera
J. Massenet-Sevillana
A. Alabiev-Salavei
G. Rossini-”Il Turco in Italia” -”Non si da follia maggiore”
F. Schubert-Delphine
L. Delibes-Lakme

Evenimentul face parte din programul Lunii Bucureştilor 2014.
Elevii şi studenţii au intrare liberă, printr-un mesaj pe [email protected]

Foto – Fundația Calea Victoriei

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.