Poetica vocii umane – concert de arii, lieduri şi vocalize
https://www.ziarulmetropolis.ro/poetica-vocii-umane-concert-de-arii-lieduri-si-vocalize/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă 31 mai, de la 17:00, la un concert de muzica clasică, în compania pianistei Andreea Butnaru şi a sopranei Andreea Mădălina Barbu.

Un articol de Elena Simion|29 mai 2014

Concertul face parte din seria evenimentelor organizate de Musica Viva și Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Evenimentul va avea loc în frumoasa și primitoarea sală de concerte “George Enescu”, de la etajul 1 al Universității Naționale de Muzică din București și are ca menire promovarea tinerelor talente, precum și apropiere publicului de tainele muzicii.

Elementul de originalitate al acestui concert este faptul că distanţa dintre muzicieni şi public dispare, prin dialogul din muzicieni şi participanţi, de la sfârşitul evenimentului, când publicul va putea adresa întrebări.

Andreea Mădălina Barbu – o voce specială a tinerei generații

Dirijorul Tiberiu Soare consideră vocea Andreei Madalina Barbu ca fiind una dintre cele mai bune și speciale voci de coloratura din tânara generaţie de muzicieni.

Cel mai frumos instrument al omenirii, cel mai cald şi expresiv vine să ne încânte în cele mai virtuoase forme ale lui. Însoţită de pianul simfonic, vocea de coloratură, cu un registru pe care am fi tentaţi să îl considerăm peste puterile corzilor noastre vocale, răscoleşte torid sufletele noastre, cu lucrări de mare virtuozitate şi expresivitate.

Programul concertului cuprinde:

Strauss- Meinem Kinde
Strauss – Kling
J. Benedict-La Capinera
J. Massenet-Sevillana
A. Alabiev-Salavei
G. Rossini-”Il Turco in Italia” -”Non si da follia maggiore”
F. Schubert-Delphine
L. Delibes-Lakme

Evenimentul face parte din programul Lunii Bucureştilor 2014.
Elevii şi studenţii au intrare liberă, printr-un mesaj pe [email protected]

Foto – Fundația Calea Victoriei

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.

30
/05
/18

Opera Națională București dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor. Ziua va începe cu un spectacol în foaier, de la ora 11:00, „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru și va conntinua de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naționale București, cu reprezentația „Albă ca zăpada si cei șapte pitici”, pe muzica lui Cornel Trăilescu.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

28
/05
/18

În 2016, dirijorul britanic LEO  HUSSAIN debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii.  Vineri, 1 iunie (de la ora 19.00),dirijorul britanic va aduce în fața publicului bucureștean Simfonia în mi bemol major, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio.

28
/05
/18

Între 31 mai și 3 iunie 2018, clubul de jazz Green Hours, aflat în al 24-lea an de activitate neîntreruptă, organizează ediția a 10-a, aniversară, a Green Hours JAZZ Fest. Eveniment eminamente cultural, GHJFest este primul - și încă singurul - festival de club din România.

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinții melomani sunt așteptați împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant și accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

16
/05
/18

Ați visat să dansați prin Paris precum Gene Kelly în pelicula ”Un american la Paris” sau să vă pierdeți printre zgârie norii din New York în timp vă răsună în urechi ”Rhapsody in Blue”, ambele compuse de Gershwin? Sau poate v-ați amuzat cu scamatoriile ucenicului vrăjitor interpretat de celebrul personaj Mickey Mouse în desenul animat ”Fantasia” (1940), realizat de Walt Disney? Dacă vă surâde oricare dintre aceste trei propuneri, grăbiți-vă să vă asigurați un loc la concertul programat vineri, 18 mai (de la ora 19.00), la Sala Radio.