„Poker”, în regia lui Alexandru Tocilescu, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/poker-in-regia-lui-alexandru-tocilescu-pe-tvr-2/

În această seară (20 martie), de la ora 20:10, pe TVR 2 iubitorii teatrului pot vede în premieră spectacolul „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2017

“Încă o şansă a Teatrului de Comedie de a se face remarcat. ŞANSA TOCILESCU. Premieră absolută pe o scenă. Un mare dramaturg – Lustig. Este prima comedie românească, din cele vreo 150 pe care le-am citit, care este ancorată în realitatea imediată, în circul care ne înconjoară. Pornim la joacă cu trei aşi – Tocilescu, Lustig, Comedie. Jucăm poker şi nu trişăm. Unii aleargă după o royală toată viaţa. Noi am prins-o: Poker de Adrian Lustig.” – George Mihăiţă

„După „Oblomov” am simţit nevoia să revin la una din temele preferate din activitatea mea. Piesa lui Adrian Lustig mi s-a părut foarte tăioasă şi ţinând cont de experienţele pe care le-am avut, cu „Paradis de ocazie” şi „Concurs de frumuseţe”, de Tudor Popescu, cred că de atunci nu m-am mai întâlnit cu un text atât de acut şi atât de acid, iar satira politică fiind o temă a lucrului meu în teatru, alegerea acestui text a fost firească. Nu e un început, nici un prim autor pe care încerc să-l lansez, am mai făcut chestia asta şi o voi mai face.” (Alexandru Tocilescu)

„Poker” – INFO

Distribuția: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Simona Stoicescu

Asistent de regie: Claudia Nedelescu

Organizatori producţie: Traian Andriescu, Sunetiști: Valentin Bartolomeu și George Sandu, Postprocesare sunet: Cătălin Popescu, Editor imagine: Costică Marciuc, Director de imagine: Aurel Pițigoi, Regia de montaj: Judith Georgescu, regizor TV: Dominic Dembinski, Producător: Cristina Anton, Producator delegat: Dana Filip Von Becker

Decor: Puiu Antemir

Costume: Anca Răduță

Regia și adaptarea: Alexandru Tocilescu

Foto: Poker – tvr.ro

26
/03
/17

„S-a furat mireasa!”, după textul și în regia lui Radu Popescu, e o comedie despre o tânără corporatistă ruptă între logodna călduță cu Mihai, șeful ei, și iubirea cu aer de libertate a lui Andrei, fost iubit și alpinist.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.