Portret Emil Hossu la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-emil-hossu-la-tvr/

Celebrul spectacol Doi pe o bancă de Alexandru Ghelman, avându-i în distribuţie pe Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu, în adaptarea şi regia artistică a lui Tudor Mărăscu, realizat de Teatrul Naţional de Televiziune, în colaborare cu Teatrul Nottara, va fi difuzat duminică, 3 noiembrie, ora 20.00, la TVR 3.

Un articol de Liliana Matei|1 Noiembrie 2019

Două destine tragi-comice, două povești de viață se ciocnesc într-o seară, pe o bancă, într-un parc. Și între ei se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie încet, în care căutările sunt deopotrivă dulci și amare. Doi pe o bancă e spectacol despre singurătate și despre speranța de a găsi marea iubire.

Spectacolul va fi urmat, de la  ora 21.20, de un „Portret Emil Hossu”. Milu așa cum îi spuneau apropiații, și-a dedicat viața teatrului și filmului românesc. A fost iubit de marele public pentru simțul fin al umorului și pentru modestia sa. Pe tatăl său,  diplomat de cariera, trimis la Canal, de regimul comunist de atunci, avea să-l piardă devreme, la 17 ani. Va intra la UNATC, din a treia încercare, dată fiind originea sa „nesănătoasă”…

Cunoscut marelui public datorită carierei cinematografice, a fost întreaga sa viață, actor al Teatrului Nottara din Bucureşti.

A realizat roluri importante și creații de neuitat în spectacole precum Aniversarea, Capul de Răţoi, Clipe de viaţă, De trei ori dragoste, Doamna nevăzută, Doi pe o bancă,  O familie trăznită, Omul cu mârţoaga, Omul hazardului, Special sânge.

A jucat în filmele Triunghiul Morţii,  Straniul paradis, Cel mai iubit dintre pământeni, Oglinda,  Balanţa, Harababura, Noi, cei din linia întâi, Secretul lui Nemesis,  Vara sentimentală,  Secretul lui Bachus, Sosesc păsările călătoare, Convoiul, Bună seara, Irina, Regăsirea, Toamna bobocilor.

Veți regăsi povești și mărturisiri ale oamenilor care i-au fost aproape în viață și pe scenă: Catrinel Dumitrescu, Constantin Dicu, Rareș Stoica, Cristian Șofron, Gabriel Răuță.

Emisiunea este realizată de Daniela Ciolan.

19
/11
/19

„Travling: Tradiții Creative” este o încercare de video-documentare a modalităților prin care patrimoniul cultural și natural contribuie la dezvoltarea comunităților, din punct de vedere economic, turistic, social, cultural și identitar.

17
/11
/19

În perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, în pavilionul B1, cea de a 24-a ediție a GoodWine – Bucharest Wine Fair, cel mai longeviv târg de vinuri din România. Și la această ediție vizitatorii vor putea degusta gratuit sute de vinuri de la crame de top românești și din străinătate și vor putea descoperi noutățile propuse de organizatori.

16
/11
/19

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu organizează a cincea ediție a Zilei Europene a Spectatorului, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 19:00, acțiune realizată în cadrul proiectului european Be SpectACTive!. Evenimentul reprezintă una dintre activitățile susținute de grupul local de spectatori activi, care pe parcursul anului este implicat în diverse etape de creație sau programare, pentru TNRS și FITS.

15
/11
/19

În ziua când am răspuns invitației onorante de a mă implica în bunul mers al festivalului arădean, ca director artistic, timp de aproape un deceniu, între 2002 și 2010, mi-am amintit de căldura cuvintelor regretatului meu frate, Victor Parhon, aflat în această ipostază până în anul trecerii sale în eternitate, cu privire la carsimaticul public de aici, la emoția sa neînchipuit de puternică, la trăirile  unor adevărați și fideli prieteni ai scenei și ai valorilor pe care aceasta le cultivă.

15
/11
/19

La sfârșitul săptămânii, pe 16 și 17 noiembrie, pe scena Sălii Mari, ora 19:00, va avea loc cea de-a doua premieră a stagiunii Teatrului Național Iași, Acasă la tata de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga, un spectacol de excepție, dedicat Zilei Dramaturgiei Românești. Pe 15 noiembrie este programată avanpremiera, în cadrul unui eveniment caritabil de notorietate, Zâmbet în dar, gală organizată de Salvați Copiii Iași.

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

Page 1 of 84112345...102030...Last »