Portret Emil Hossu la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-emil-hossu-la-tvr/

Celebrul spectacol Doi pe o bancă de Alexandru Ghelman, avându-i în distribuţie pe Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu, în adaptarea şi regia artistică a lui Tudor Mărăscu, realizat de Teatrul Naţional de Televiziune, în colaborare cu Teatrul Nottara, va fi difuzat duminică, 3 noiembrie, ora 20.00, la TVR 3.

Un articol de Liliana Matei|1 noiembrie 2019

Două destine tragi-comice, două povești de viață se ciocnesc într-o seară, pe o bancă, într-un parc. Și între ei se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie încet, în care căutările sunt deopotrivă dulci și amare. Doi pe o bancă e spectacol despre singurătate și despre speranța de a găsi marea iubire.

Spectacolul va fi urmat, de la  ora 21.20, de un „Portret Emil Hossu”. Milu așa cum îi spuneau apropiații, și-a dedicat viața teatrului și filmului românesc. A fost iubit de marele public pentru simțul fin al umorului și pentru modestia sa. Pe tatăl său,  diplomat de cariera, trimis la Canal, de regimul comunist de atunci, avea să-l piardă devreme, la 17 ani. Va intra la UNATC, din a treia încercare, dată fiind originea sa „nesănătoasă”…

Cunoscut marelui public datorită carierei cinematografice, a fost întreaga sa viață, actor al Teatrului Nottara din Bucureşti.

A realizat roluri importante și creații de neuitat în spectacole precum Aniversarea, Capul de Răţoi, Clipe de viaţă, De trei ori dragoste, Doamna nevăzută, Doi pe o bancă,  O familie trăznită, Omul cu mârţoaga, Omul hazardului, Special sânge.

A jucat în filmele Triunghiul Morţii,  Straniul paradis, Cel mai iubit dintre pământeni, Oglinda,  Balanţa, Harababura, Noi, cei din linia întâi, Secretul lui Nemesis,  Vara sentimentală,  Secretul lui Bachus, Sosesc păsările călătoare, Convoiul, Bună seara, Irina, Regăsirea, Toamna bobocilor.

Veți regăsi povești și mărturisiri ale oamenilor care i-au fost aproape în viață și pe scenă: Catrinel Dumitrescu, Constantin Dicu, Rareș Stoica, Cristian Șofron, Gabriel Răuță.

Emisiunea este realizată de Daniela Ciolan.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

16
/09
/20

La Teatrul de Comedie va începe în curând stagiunea 2020-2021. Deschiderea se va face cu trei reprezentații consecutive ale spectacolului „Doi pe o bancă” după Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, programate pentru pe 25, 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

16
/09
/20

În perioada 16-28 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, organizează expoziția de artă contemporană „In Between Repetition and Variation” a artistei Lucia Ghegu, bursieră „Vasile Pârvan” în 2019 și 2020.

Pagina 1 din 91512345...102030...Ultima »