Portret Emil Hossu la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-emil-hossu-la-tvr/

Celebrul spectacol Doi pe o bancă de Alexandru Ghelman, avându-i în distribuţie pe Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu, în adaptarea şi regia artistică a lui Tudor Mărăscu, realizat de Teatrul Naţional de Televiziune, în colaborare cu Teatrul Nottara, va fi difuzat duminică, 3 noiembrie, ora 20.00, la TVR 3.

Un articol de Liliana Matei|1 noiembrie 2019

Două destine tragi-comice, două povești de viață se ciocnesc într-o seară, pe o bancă, într-un parc. Și între ei se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie încet, în care căutările sunt deopotrivă dulci și amare. Doi pe o bancă e spectacol despre singurătate și despre speranța de a găsi marea iubire.

Spectacolul va fi urmat, de la  ora 21.20, de un „Portret Emil Hossu”. Milu așa cum îi spuneau apropiații, și-a dedicat viața teatrului și filmului românesc. A fost iubit de marele public pentru simțul fin al umorului și pentru modestia sa. Pe tatăl său,  diplomat de cariera, trimis la Canal, de regimul comunist de atunci, avea să-l piardă devreme, la 17 ani. Va intra la UNATC, din a treia încercare, dată fiind originea sa „nesănătoasă”…

Cunoscut marelui public datorită carierei cinematografice, a fost întreaga sa viață, actor al Teatrului Nottara din Bucureşti.

A realizat roluri importante și creații de neuitat în spectacole precum Aniversarea, Capul de Răţoi, Clipe de viaţă, De trei ori dragoste, Doamna nevăzută, Doi pe o bancă,  O familie trăznită, Omul cu mârţoaga, Omul hazardului, Special sânge.

A jucat în filmele Triunghiul Morţii,  Straniul paradis, Cel mai iubit dintre pământeni, Oglinda,  Balanţa, Harababura, Noi, cei din linia întâi, Secretul lui Nemesis,  Vara sentimentală,  Secretul lui Bachus, Sosesc păsările călătoare, Convoiul, Bună seara, Irina, Regăsirea, Toamna bobocilor.

Veți regăsi povești și mărturisiri ale oamenilor care i-au fost aproape în viață și pe scenă: Catrinel Dumitrescu, Constantin Dicu, Rareș Stoica, Cristian Șofron, Gabriel Răuță.

Emisiunea este realizată de Daniela Ciolan.

Citiţi şi:
24
/05
/20

Week-end-ul acestui sfârșit de mai readuce în atenția dumneavoastră un spectacol de mare succes din repertoriul stagiunilor trecute, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Ovanez Doroșenco, talentata regizoare recent dispărută dintre noi (s-a stins la Nisa, în 16 mai 2020) căreia îi aducem, astfel, un respectuos omagiu. Spectacolul va putea fi vizionat online, într-o înregistrare de arhivă, realizată cu mijloacele tehnice ale anului 2003, când a avut loc premiera.

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

„În primii ani ai carierei mi se spunea că pentru a reuși ai nevoie de personalitate, talent și noroc în egală măsură. Dar eu nu sunt de acord. La mine, a fost 99% noroc. Nu e de niciun folos să ai talent, dacă nu ești la locul potrivit la momentul potrivit.” Iată ce credea Roger Moore undeva, spre finalul vieții.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

21
/05
/20

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2019”, program anual al UNITER, compus din criticii Marina Constantinescu, Adriana Popescu și Dan C. Mihăilescu, a decis să nominalizeze în selecţia finală următoarele piese:

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova continuă seria marilor producții prezentate în TEATROTECA TNC, difuzând pe pagina oficială de facebook – www.fb.com/tncms.oficial - un alt mare spectacol produs la Naționalul craiovean: RINOCERII de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, la invitația directorului de atunci al instituției, Mircea Cornișteanu. Spectacolul va putea fi vizionat duminică, 31 mai 2020, ora 19:00.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

Page 1 of 88612345...102030...Last »