Portret Emil Hossu la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-emil-hossu-la-tvr/

Celebrul spectacol Doi pe o bancă de Alexandru Ghelman, avându-i în distribuţie pe Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu, în adaptarea şi regia artistică a lui Tudor Mărăscu, realizat de Teatrul Naţional de Televiziune, în colaborare cu Teatrul Nottara, va fi difuzat duminică, 3 noiembrie, ora 20.00, la TVR 3.

Un articol de Liliana Matei|1 noiembrie 2019

Două destine tragi-comice, două povești de viață se ciocnesc într-o seară, pe o bancă, într-un parc. Și între ei se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie încet, în care căutările sunt deopotrivă dulci și amare. Doi pe o bancă e spectacol despre singurătate și despre speranța de a găsi marea iubire.

Spectacolul va fi urmat, de la  ora 21.20, de un „Portret Emil Hossu”. Milu așa cum îi spuneau apropiații, și-a dedicat viața teatrului și filmului românesc. A fost iubit de marele public pentru simțul fin al umorului și pentru modestia sa. Pe tatăl său,  diplomat de cariera, trimis la Canal, de regimul comunist de atunci, avea să-l piardă devreme, la 17 ani. Va intra la UNATC, din a treia încercare, dată fiind originea sa „nesănătoasă”…

Cunoscut marelui public datorită carierei cinematografice, a fost întreaga sa viață, actor al Teatrului Nottara din Bucureşti.

A realizat roluri importante și creații de neuitat în spectacole precum Aniversarea, Capul de Răţoi, Clipe de viaţă, De trei ori dragoste, Doamna nevăzută, Doi pe o bancă,  O familie trăznită, Omul cu mârţoaga, Omul hazardului, Special sânge.

A jucat în filmele Triunghiul Morţii,  Straniul paradis, Cel mai iubit dintre pământeni, Oglinda,  Balanţa, Harababura, Noi, cei din linia întâi, Secretul lui Nemesis,  Vara sentimentală,  Secretul lui Bachus, Sosesc păsările călătoare, Convoiul, Bună seara, Irina, Regăsirea, Toamna bobocilor.

Veți regăsi povești și mărturisiri ale oamenilor care i-au fost aproape în viață și pe scenă: Catrinel Dumitrescu, Constantin Dicu, Rareș Stoica, Cristian Șofron, Gabriel Răuță.

Emisiunea este realizată de Daniela Ciolan.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.