Povestea merge mai departe, în pod
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-merge-mai-departe-in-pod/

Despre Cătălin Naum s-a scris şi s-a vorbit foarte mult. Mulţi spun că avea atributele unui regizor de geniu. Cu toate acestea, obişnuia să spună: „Eu nu sunt regizor”. Şi asta pentru că, înainte de toate, el a fost profesor, pedagog.

Un articol de Georgiana Ene|1 aprilie 2014

 

Sute de actori au trecut prin mâinile lui. Unii l-au înţeles, alţii nu, unii l-au iubit, alţii nu şi-au dat timp să o facă, însă el i-a primit pe toţi în casa lui, Podul: „Aici intră cine vrea, rămâne cine poate.”

În 2013, la aproape 40 de zile de la moartea acestuia, actorii vechi şi noi din Pod au hotărât să aducă un tribut mentorului lor, prin punerea în scenă a piesei „Ştefan-Vodă” după Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Anul acesta, pe 1 aprilie Cătălin Naum ar fi împlinit 75 de ani. În această zi admiratorii şi spectatorii săi sunt aşteptaţi la Teatrul Studenţesc Podul, unde va avea loc spectacolul „Ştefan-Vodă”.

Renăscut din dragoste pentru profesorul lor, „Ştefan-Vodă” reuneşte podari mai vechi, care au avut şansa de a lucra alături de Cătălin Naum, dar şi mai noi, care nu l-au cunoscut. Dorinţa a fost de a reda cât mai fidel spiritul unui spectacol pe care Cătălin Naum l-a pus în scenă de mai multe ori de-a lungul timpului, cu generaţii diferite de actori.

stefan voda 3

Printre cei care au jucat în „Ştefan-Vodă” se află şi Gheorghe Visu, Ana-Ioana Macaria, Brânduşa Mircea, Mihai Gruia Sandu, Mihai Călin, Anca Herţea, Gabriel Spahiu, Ionuţ Corpaci, ei fiind şi cei care au coordonat lucrul cu mai tinerii actori.

Intrarea la spectacol este liberă.

Cătălin Naum (1 aprilie 1939 – 9 mai 2013) a fost un pedagog şi om de teatru care a format generaţii întregi de actori, printre care se află nume importante ale teatrului sau ale filmului românesc. Este mentorul Teatrului Studenţesc Podul, la conducerea căruia s-a aflat începând cu anul 1970, încă de la începuturile acestui teatru.

INFO

„Ştefan-Vodă”, după Barbu Ştefanescu Delavrancea

Marţi, 1 aprilie 2014, ora 20:00
Teatrul Studenţesc Podul, Calea Plevnei 61, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Scenariu: Cătălin Naum şi Dorel Şandor
Muzică: Iosif Herţea

Distribuţia şi anul venirii în Pod:
Andrei Sever Bârzan – noiembrie 2004
Raluca Caragioiu – noiembrie 2003
Alexandru Emilian Chifu – noiembrie 2013
Eduard Cîrlan – octombrie 2005
Marius Costache – martie 2002
Bogdan Costea – martie 2005
Gabriel Costin – ianuarie 2005
Valentin Florea – noiembrie 2007
Alexandru Mike Gheorghiu – septembrie 1993
Mădălina Ignat – aprilie 2008
Marius Mihai – aprilie 2011
Oana Maria Paraschivu – octombrie 2012
Diana Sar – octombrie 2013
Alexandru Sinca – iulie 2005
Andreea R Şuilea – iulie 2013
Lulu Raluca Trăsnea – noiembrie 2013
Alexandra Tucu – noiembrie 2012
Ioana Vlădescu – noiembrie 2013
Gabriel Zaharia – octombrie 2008

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.