„Povestea unui om leneș“, în varianta Gianina Cărbunariu
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-unui-om-lenes-in-varianta-gianina-carbunariu/

„FRONTAL” o adaptare foarte liberă după „Povestea unui om leneş“ de Ion Creangă, un spectacol de Gianina Cărbunariu deschide stagiunea la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ.

Un articol de Liliana Matei|12 septembrie 2019

Spectacolul își propune să reviziteze „Povestea unui om leneș“ (1878) de Ion Creangă, având în același timp ca surse de inspirație interviuri făcute de întreaga echipă artistică, studii de sociologie și antropologie, comentarii din mediul online pe tema inechității sociale. Ficțiunea încearcă să surprindă mecanismele contemporane de criminalizare a sărăciei, rolul mass-media în construirea unor stereotipuri ce asociază „sărăcia“ cu „lenea“, precum și consecințele sociale ale unor astfel de narațiuni.

Reprezentația va avea loc duminică 15 septembrie, ora 19.00, în Sala Mare și va fi urmată de discuții cu publicul. Din distribuție fac parte Emanuel Becheru, Paul-Ovidiu Cosovanu, Nora Covali, Corina Grigoras, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu, Lucretia Mandric, Ruxandra Maniu, Andrei Merchea-Zapotoțki, Cristina Mihăilescu, Mircea Postelnicu

Premiera va fi prezentată în cadrul ediției cu numărul 31 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț, duminică 22 septembrie, ora 18.00.

Citiţi şi:
08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.