Povesti pentru copii si oameni mari, la Biblioteca Nationala
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-pentru-copii-si-oameni-mari-la-biblioteca-nationala/

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează, în perioada 17-21 decembrie, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”.  Potrivit unui comunicat TNO , evenimentul, care are ca scop educarea, informarea şi implicarea copiilor şi adulţilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe în domeniul artelor spectacolului, va avea loc în noul sediu al Bibliotecii Naţionale şi […]

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2012

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează, în perioada 17-21 decembrie, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”.

 Potrivit unui comunicat TNO , evenimentul, care are ca scop educarea, informarea şi implicarea copiilor şi adulţilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe în domeniul artelor spectacolului, va avea loc în noul sediu al Bibliotecii Naţionale şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Pe parcursul celor cinci zile vor fi prezentate spectacole de operetă şi musical ale Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, spectacole de păpuşi şi marionete din România şi din străinătate, spectacole muzicale, spectacole de magie, spectacole de teatru, concerte de colinde şi o serie de ateliere dedicate artelor spectacolului (jocuri teatrale, prezentare de instrumente muzicale, introducere în butaforie, arta costumului, balet şi dans popular sau pantomima), artelor vizuale (pictură, artă foto, modelaj în lut) sau ateliere de lucru manual cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Festivalul se desfăşoară sub deviza „joacă-te şi învaţă” şi le oferă participanţilor posibilitatea de a folosi arta ca mijloc de comunicare.

Participarea la spectacolele şi atelierele din festival este gratuită. Grupurile organizate din instituţii de învăţământ au prioritate, dar în limita locurilor disponibile se organizează şi înscrieri individuale.

Sursa: Agerpres

07
/12
/14

Duminică, 7 decembrie, începând cu ora 17.00, la Opera Comică pentru Copii are loc premiera spectacolului “Poveste de Crăciun”. În decursul celor două săptămâni în care rulează, vor evolua în cadrul spectacolului nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu.

07
/12
/14

Spectacolul ,,Dragoste în 4 tablouri" de Lukas Bärfuss, regizat de Elena Morar, se joacă azi, 7 decembrie, la Sala Mică a Teatrului Național din București, de la ora 20.00. Producția parte din programul ,,9G la TNB – Noua generație de creatori” și intrarea este liberă.

06
/12
/14

Legendara trupă Phoenix și Nicolae Covaci au lansat recent noul album Phoenix, „Vino, Țepeș!“, precum și volumele I (reeditare) şi II din istoria Phoenix, publicate de editura Integral și așteptate de multă vreme de fani și de public.

06
/12
/14

Astăzi, Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB) propune o seară dedicată literaturii SF & F, la care participă doi dintre cei mai importanți autori britanici contemporani (Paul McAuley și Richard Morgan), alături de doi dintre maeștrii SF-ului românesc (Sebastian A. Corn și Michael Haulică).

05
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 5 decembrie, este cântăreaţa şi actriţa Margareta Pâslaru. „Faptul că am fost aleasa atâtor mari regizori şi compozitori m-a îmbogăţit enorm. Am fost obişnuită cu schimbul de iubire şi tandreţe", îşi începe firul poveştii Margareta Pâslaru în emisiunea ce poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

05
/12
/14

Din 5 decembrie, pe marile ecrane, iubitorii filmului au parte de Judecătorul, o peliculă în care pot fi admiraţi nominalizatul la Oscar, Robert Downey Jr. şi laureatul Premiului Oscar, Robert Duvall. Aceasta este prima colaborare a celor două staruri de la Hollywood.

05
/12
/14

Succesul hitului "Gangnam Style" al artistului sud-coreean Psy, care are peste 2,1 miliarde de vizualizări pe platforma online de partajare de videoclipuri Youtube, a forţat compania Google să schimbe sistemul de contorizare a afişărilor, după atingerea numărului maxim care putea fi înregistrat.