Poveștile cu care trecem furtuna
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-cu-care-trecem-furtuna/

Trecem printr-o perioadă dificilă, o adevărată furtună. Vieţile noastre au încetinit brusc şi suntem cu toţii în căutarea unor răspunsuri care să ne ţină deasupra valului. Iar răspunsurile pot veni şi dinspre… poveşti!

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2020

Editura Frontiera vă propune acum cărțile pentru copii înțelepți, care pot deveni în acest context și cărți pentru adulții îngrijorați, care au nevoie de optimism și solidaritate. Editura vine în sprijinul copiilor și al părinților cu o ofertă specială: până la Paști, pe site-ul editurii, toate cărțile vor avea o reducere de 25%.

„Credem că astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie de povești care să ne ajute să străbatem furtuna și să dăm sens întâmplărilor prin care trecem. Iată de ce editura noastră a început de curând campania Poveștile cu care trecem furtuna. Mesajul campaniei este unul de optimism și solidaritate. Poveștile ne apropie, ne liniștesc și ne ordonează emoțiile – nu doar copiilor, ci și nouă, adulților”, spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

O recomandare de lectură în această perioadă, atât pentru copii, cât și pentru părinți, este cartea „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco, o poveste de inspirație rusească despre tradiția pictării ouălor, dar și despre relația emoționantă dintre Babușca și o gâscă sălbatică, rătăcită în curtea vechii căsuțe. Ilustrațiile cărții aduc parfumul vechii Moscove și reproduc cu autenticitate modelele viu colorate ale ouălor de Paști de inspirație rusească.

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii.

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Simbolul editurii este o fetiță care plutește pe ape, Zoe. Este o fetiță temerară, care navighează în umbreluța ei pe marea lumii, în căutarea poveștilor potrivite.

Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.