Poveștile cu care trecem furtuna
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-cu-care-trecem-furtuna/

Trecem printr-o perioadă dificilă, o adevărată furtună. Vieţile noastre au încetinit brusc şi suntem cu toţii în căutarea unor răspunsuri care să ne ţină deasupra valului. Iar răspunsurile pot veni şi dinspre… poveşti!

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2020

Editura Frontiera vă propune acum cărțile pentru copii înțelepți, care pot deveni în acest context și cărți pentru adulții îngrijorați, care au nevoie de optimism și solidaritate. Editura vine în sprijinul copiilor și al părinților cu o ofertă specială: până la Paști, pe site-ul editurii, toate cărțile vor avea o reducere de 25%.

„Credem că astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie de povești care să ne ajute să străbatem furtuna și să dăm sens întâmplărilor prin care trecem. Iată de ce editura noastră a început de curând campania Poveștile cu care trecem furtuna. Mesajul campaniei este unul de optimism și solidaritate. Poveștile ne apropie, ne liniștesc și ne ordonează emoțiile – nu doar copiilor, ci și nouă, adulților”, spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

O recomandare de lectură în această perioadă, atât pentru copii, cât și pentru părinți, este cartea „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco, o poveste de inspirație rusească despre tradiția pictării ouălor, dar și despre relația emoționantă dintre Babușca și o gâscă sălbatică, rătăcită în curtea vechii căsuțe. Ilustrațiile cărții aduc parfumul vechii Moscove și reproduc cu autenticitate modelele viu colorate ale ouălor de Paști de inspirație rusească.

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii.

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Simbolul editurii este o fetiță care plutește pe ape, Zoe. Este o fetiță temerară, care navighează în umbreluța ei pe marea lumii, în căutarea poveștilor potrivite.

Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

20
/09
/19

Marți, 8 octombrie 2019, îndrăgitul scriitor Mihail Șișkin, considerat cel mai important autor rus contemporan și singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, revine în București la invitația Curtea Veche Publishing, pentru o întâlnire cu publicul și o sesiune de autografe la Ateneul Român, începând cu ora 18.00. Intrarea la eveniment este gratuită și accesul în sală se va face până la ora 18.50.

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

11
/09
/19

Asociația Fascination, în parteneriat cu Fun Science Romania și televiziunea educațională Da Vinci, lansează emisiunea ,,Știința Altfel” pe canalul de youtube ,,Profesorul Trasnit TV”. Emisiunea își propune să ofere o perspectivă amuzantă, trăsnită și interactivă asupra lecțiilor de fizică și chimie ce se regăsesc în programa școlară.

11
/09
/19

Ieri a avut loc conferința de lansare a celei de a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Organizatorii au anunțat noutățile și numele invitaților care vor sosi la Iași în perioada 2-6 octombrie 2019.

07
/09
/19

Julius Meinl, în parteneriat cu asociația Arta nu Mușcă, anunță lansarea Tramvaiului Poeziei. Acesta va circula pe ruta tramvaiului 1, în perioada 10 septembrie – 01 octombrie, și va transforma fiecare călătorie într-un moment de relaxare. Va întâmpina călătorii cu decoruri speciale, cărți de poezie, cafea, muzică și multe alte surprize.

02
/09
/19

Pentru a înțelege cum a funcționat mitul poetului după căderea comunismului ne-am întors la o lucrare deja de referință: „Mihai Eminescu, Românul Absolut. Facerea și desfacerea unui mit”, de Lucian Boia (editura Humanitas).

29
/08
/19

Povestea adevărată a pakistanezei condamnată la moarte pentru blasfemie în mileniul III a făcut înconjurul lumii. Asia Bibi a fost eliberată în 2018, după 8 ani de închisoare în condiții crâncene. Astăzi trăiește în Canada, după ce a învins un sistem care a reușit să facă nenumărate victime.

27
/08
/19

CRONICĂ DE CARTE Mircea Săucan a fost unul dintre cei mai originali cineaşti români. De câţiva ani, filmografia sa restrânsă a început să fie redescoperită. Eseistul timişorean Marian Sorin Rădulescu este cel mai fervent susţinător al regizorului. Dovadă stă volumul „Mircea Săucan. Geometrii poetice”, publicat recent de editura Noi Media Print.