Poziṭia Copilului- reacṭii în presa strãinã
https://www.ziarulmetropolis.ro/pozi%e1%b9%adia-copilului-reac%e1%b9%adii-in-presa-straina/

Fiind câştigãtor al Ursului de Aur, filmul românesc Poziṭia Copilului beneficiazã în ultimele zile de numeroase critici favorabile din partea publicaṭiilor de specialitate.   Site-ul Hollywoodreporter vorbeşte despre filmul Poziṭia Copilului drept un produs cultural focusat care prezintã portretul tragic-comic al unei mame dominante. Filmul Poziṭia Copilului, deşi vãzut puṭin prea dramatic, apare în viziunea […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

Fiind câştigãtor al Ursului de Aur, filmul românesc Poziṭia Copilului beneficiazã în ultimele zile de numeroase critici favorabile din partea publicaṭiilor de specialitate.

 

Site-ul Hollywoodreporter vorbeşte despre filmul Poziṭia Copilului drept un produs cultural focusat care prezintã portretul tragic-comic al unei mame dominante. Filmul Poziṭia Copilului, deşi vãzut puṭin prea dramatic, apare în viziunea celor de laHollywoodreporter drept o peliculã cu un scenariu admirabil; Cãlin Peter Netzer a fost receptat drept un regizor talentat, care a folosit scenariul la maxim şi a dat viaṭã unor momente comice balansate excepṭional de cãtre finalul tragic.

 

Personajul din Poziṭia Copilului interpretat de cãtre  Luminiṭa Gheorghiu a fost receptat drept unul care ṭine întreg dramatismul filmului. Scena de început o prezintã din postura femii care discutã cu prietena sa despre Barbu, fiul ei, care o ignora  de câteva luni.

 

In continuare, Poziṭia Copilului beneficiazã de critici favorabile din partea site-urilor de specialitate.

25
/02
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Pompeii 3D”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

24
/02
/14

În seara zilei de 24 februarie a încetat din viaţă baritonul Nicolae Herlea, după o grea suferință, la vârsta de 87 de ani. El a fost numit, de presa internationala, de-a lungul anilor, ,,Regele baritonilor" sau ,,fenomenul Nicolae Herlea".

24
/02
/14

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) se pregătește intens pentru cea de-a 13-a ediție, care va avea loc între 30 mai și 8 iunie, la Cluj-Napoca. Sute de filme, concerte, expoziții, dezbateri și întâlniri cu cineaști renumiți îi așteaptă pe spectatori la cel mai mare festival de film din România.

24
/02
/14

Prietenii artistice şi partituri romantice în întâmpinarea Mărţişorului, în ultima zi a lunii februarie (28), de la ora 19.00, la Sala Radio. Concertul în la minor pentru pian şi orchestră de Schumann va fi interpretat de pianistul Horia Mihail împreună cu Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

24
/02
/14

La Teatrul Metropolis puteţi vedea, în această săptămână, spectacolele: "Tarelkin", de AV Suhovo-Kobâlin, coregrafia Vlad Logigan; "Tom şi Jerry", de Rick Cleveland, regia Florin Piersic Jr şi "Doi pe o bancă", de Aleksandr Ghelman, regia Emanuel Pârvu. Programul teatrelor bucureştene în perioada 24 februarie - 2 martie:

24
/02
/14

Actorul Matthew McConaughey a declarat în emisiunea "The Queen Latifah Show" că a vizionat de mai multe ori fiecare episod din "Detectivii din Louisiana/ True Detective", produs de HBO, afirmând că de fiecare dată a descoperit ceva diferit.

24
/02
/14

Pentru a marca împlinirea a 307 ani de la naşterea lui Carlo Goldoni, Televiziunea Română a programat difuzarea uneia dintre cele mai cunoscute piese ale marelui dramaturg italian – „Mincinosul”. Spectacolul de teatru tv din Arhiva de Aur poate fi urmărit la TVR 2 şi online pe TVRplus.ro în această seară, de la ora 19.10.

23
/02
/14

Filmul "12 ani de sclavie", actorii Matthew McConaughey şi Cate Blanchett şi regizorul Alfonso Cuaron sunt favoriţi la "Oscar 2014", potrivit cotelor afişate de casele de pariuri online, care par să aibă ca "indicator" lista premianţilor de la gala Globul de Aur.

23
/02
/14

O poveste „respingătoare” cu un duce afemeiat și un bufon cocoșat, pe care îl cheamă Rigoletto. O muzică superbă din care sigur cunoașteți măcar o arie („La donna è mobile”) și o montare nouă, inspirată de era Prohibiției din Chicago-ul anilor '20, la Opera Națională București.