Prânz caritabil cu Andreea Marin
https://www.ziarulmetropolis.ro/pranz-caritabil-cu-andreea-marin/

Merci Charity Boutique împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #9 – un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră. Luni, 29 februarie, două persoane pot lua prânzul cu Andreea Marin. 

Un articol de Liliana Matei|24 februarie 2016

Fondurile obținute din donația participanților susţin MERCI After-school social,  un proiect de prevenire a abandonului şcolar pentru 10 de copii clasele 0-VIII, care provin din familii, cazuri sociale din Bucureşti.

Invitaţii din primele opt ediţii au fost jucătorul de tenis Horia Tecău, actorul Marius Manole, jurnalistul Alex Dima, criticul de film Irina Margareta Nistor, actriţa Oana Pellea, doctorul Raed Arafat, CEO Google România  – Dan Bulucea şi regizorul Nae Caranfil.

Info şi rezervări la 0752.593.736/ 0726.008.152.  Două locuri disponibile. 

MCB este o organizație nonprofit care a înființat în 2012 primul Concept Store caritabil din țară. Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale. Proiecte în derulare:

·        Proiecte de sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii care provin din familii defavorizate); Îndrăznește să visezi (proiect adresat copiilor aflați într-un stadiu avansat al bolii, cărora le îndeplinim un vis, o dorință).

·        Proiecte de educaţie:  MERCI – After-school social (proiect de prevenire a abandonului şcolar pentru 10 de copii clasele 0-VIII, din familii, cazuri sociale din Bucureşti), MERCI la sat(proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat), Mâine pentru copii ( susținerea unor copii talentați din sferele: muzică clasică, balet, pictură ), HABARNAM – cultură pentru copii (interacțiunea copiilor, cazuri medicale sau sociale, cu zona culturală).

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România.