Premiera de gală şi vedetele – “Minte-mă frumos în Centrul Vechi”
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-de-gala-si-vedetele-minte-ma-frumos-in-centrul-vechi/

“Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, cea mai nouă comedie romantică românească, are premiera astăzi în cinematografele din toată ţara. Aseară, la CinemaPro, a avut loc premiera de gală. Au fost prezenţi membrii echipei de producţie, actorii, regizorul şi producătorii filmului, alături de vedete din show biz, muzică şi televiziune. Printre ei: Adela Popescu, Liana Stanciu şi Mihai Georgescu, Viorel Lis (care are o apariţie inedită în film), Toni Grecu, Horia Brenciu, Nicoleta Hâncu, George Piştereanu sau Virgil Ianţu.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2016

Comedia  “Minte-mă frumos în Centrul Vechi” se lansează în cinematografele din România pe 1 aprilie și promite un succes pe măsura așteptărilor!

O nouă colaborare între regizorul Iura Luncașu și scenaristul Adrian Lustig, comedia îi are în centrul atenșiei pe cei cinci tineri actori ai unei trupe de teatru – Doru, Dora, Lucy, Alecu şi Freddy, care alcătuiesc un armonios pentagon amoros.

Ei pregătesc un spectacol într-un teatru din Centrul Vechi. Dora şi Lucy sunt îndrăgostite de Doru, dar Doru e îndrăgostit de păcănele. Alecu e îndrăgostit de Dora, dar se mulţumeşte cu Lucy. Lucy se mulţumeşte cu toţi, dar Freddy… Chiar: pe cine iubeşte Freddy? Că doar nu pe Antonio, sufleurul trupei…

Un singur lucru e cert: cămătarii nu-l iubesc deloc pe Doru, mai ales când e în joc onoarea brandului Marlon. Noroc cu Toni, care, deşi au trecut 3 ani de la „Minte-mă frumos”, nu şi-a pierdut talentul de hacker. Şi cum Oana, soţia lui, şi-a pus în minte să-i năşească pe Dora şi Doru, Toni mai loveşte o dată.

“Minte-mă frumos în Centrul Vechi” este produs de Fundația Teatrul Contemporan. Producători: Adrian Lustig și Cristina Dobrițoiu. Scenariul este semnat de Adrian lustig, imaginea – Andrei Băltărețu.

Foto: Minte-mă frumos în Centrul Vechi – cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.