Premiera pariziană a filmului lui Spielberg, “Bridge Of Spies”, anulată după atacurile teroriste
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-pariziana-a-filmului-lui-spielberg-bridge-of-spies-anulata-dupa-atacurile-teroriste/

Studiourile Fox au anulat premiera pariziană a ultimului film în regia lui Steven Spielberg, “Bridge Of Spies”, în urma atacurilor teroriste produse vineri în capitala Franţei. Premiera filmului despre Războiul Rece, cu Tom Hanks în rol principal, urma să aibă loc duminică.

Un articol de Petre Ivan|16 noiembrie 2015

Steven Spielberg plecase de la Berlin, după ce și-a lansat filmul în capitala germană, și se îndrepta spre Paris atunci când au avut loc atacurile teroriste.

“În urma tragediei produse la Paris am luat decizia de a anula evenimentele legate de lansarea filmului nostru. În aceste clipe suntem alături de parizieni, iar gândurile noastre se îndreaptă spre toți cei afectați de aceste evenimente îngrozitoare”, menţionează într-un comunicat studiourile Fox.

Povestea filmului “Bridge Of Spies” îl are în centru pe James Donovan, un avocat care ajunge să fie implicat în ițele Războiului Rece după ce acceptă să reprezinte în instanță un spion sovietic ce a fost capturat la New York, dorind să se asigure că spionul va fi judecat corect, indiferent de convingerile lui politice și ideologice.

Seria de atacuri teroriste soldate cu 129 de morți au provocat și anularea mai multor concerte ale unor formații celebre, printre care Motorhead, Years & Years, U2 și Foo Fighters.

Foto: Bridge Of Spies – cinemagia

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.