Premii pentru Daniela Vladescu, Alice Barb si Smaranda Oteanu Bunea
https://www.ziarulmetropolis.ro/premii-pentru-daniela-vladescu-alice-barb-si-smaranda-oteanu-bunea/

Solişti de operă, operetă şi musical, dar şi regizorii unor spectacole care au făcut senzaţie în ţară şi în străinătate, au fost premiaţi luni seara, pe scena Operei Naţionale, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical. Printre câştigătorii secţiunii „Operă” se numără Cristian Mogoşan, solistul Operei Naţionale din Bucureşti şi al Operei din […]

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2012

Solişti de operă, operetă şi musical, dar şi regizorii unor spectacole care au făcut senzaţie în ţară şi în străinătate, au fost premiaţi luni seara, pe scena Operei Naţionale, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical.

Printre câştigătorii secţiunii „Operă” se numără Cristian Mogoşan, solistul Operei Naţionale din Bucureşti şi al Operei din Cluj, care a primit premiul pentru „cel mai bun solist”. Premiul „Cea mai bună solistă” a fost câştigat de Madeleine Pascu, solistă a Operei Naţionale Bucureşti. „Cea mai bună regie” la secţiunea Operă i-a revenit italianului Mario de Carlo, cel care a pus în scenă la Opera din Timişoara piese precum „Liliacul”, „Bărbierul din Sevilla” sau „Boema”.

La secţiunea Operă şi Musical, premiul pentru „Regie Musical” i-a revenit lui Alice Barb în timp ce premiul pentru „cel mai bun solist” i-a fost înmânat lui Alexandru Agarici, iar cel pentru „cea mai bună solistă” Dianei Ţugui.

Soprana Daniela Vlădescu a primit premiul pentru „cel mai bun spectacol de musical” graţie interpretării din „My fair Lady”.

Premiile au fost înmânate de artişti de renume ai operei şi operetei precum Ozana Barabancea, Beatrice Rancea, Cornel Patrichi, dar şi de nume consacrate ale muzicii româneşti precum Ovidiu Lipan Ţăndărică sau tânăra actriţă Cosmina Stratan, cea care a jucat în filmul lui Cristian Mungiu, „După Dealuri”.

La festivitatea de premiere a fost şi politicianul Raluca Turcan care a oferit din partea Ministerului Culturii premiul pentru „promovarea imaginii României în lume” criticului muzical Smaranda Oţeanu Bunea, director-fondator al Operei Comice pentru Copii.

Gala Premiilor VIP a fost prezentată de actorul Eusebiu Ştefănescu şi soprana Irina Iordăchescu.

Evenimentul a fost realizat de revista VIP şi Fundaţia Amfiteatru, iar premiile au fost decernate în cadrul „Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical” care are drept obiective promovarea spectacolelor de operă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor ce activează în domeniul artelor lirice.
„Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical” este un eveniment organizat în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Opera Naţională Română Iaşi, Opera Română Timişoara şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu spirjinul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul cultural a fost finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Sursa: Agerpres

10
/06
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

10
/06
/14

Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă și Librăria Cărturești (de la Muzeul Țăranului Român) vă invită la o conferință cu tema ECHILIBRU, suținută de criticul literar Dan C. Mihăilescu, pe 12 iunie, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

09
/06
/14

I. L. Caragiale s-a stins din viață pe 9 iunie 1912, în exil, la Berlin. Ziarul Metropolis reconstituie, din documentele epocii, atmosfera din preajma morții celui mai mare dramaturg pe care l-a dat România.

09
/06
/14

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează marţi, 10 iunie, de la ora 19.30, în faţa Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), situat pe Bulevardul Dacia din Capitală, evenimentul "Recviem pentru Muzeu", în contextul în care existenţa instituţiei este pusă în pericol.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

08
/06
/14

A fost idolul masculin al oricărei femei. Era un amestec de straniu, de gesturi elegante. Avea magnetism, dar şi un dram de mister. Pe scenă, a fost un neuitat Romeo marcat de maladia marilor orgolii, un Hamlet romantic, apoi un Oedipe salvat de intensitatea liniştii tragice. Actorul Adrian Pintea ar fi împlinit anul acesta 60 de ani.

08
/06
/14

Miercuri, 11 iunie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul ,,Noapte bună, mamă!”, de Marsha Norman, cea mai recentă premieră ARCUB. În regia lui Mircea Cornisteanu şi cu o distribuţie de excepţie, Florina Cercel şi Cerasela Iosifescu, piesa îi dezvăluie spectatorului o multitudine de sensuri despre atitudinea faţă de viaţă.

08
/06
/14

Telespectatorii pot urmări luni, 9 iunie, de la ora 20.10, la TVR 2, „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Eugen Todoran (premiera TVR: 1983). Din distribuţia acestui spectacol fac parte Szilágyi Enikö, Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel şi Cornel Vulpe.

07
/06
/14

La Teatrelli, „theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, Gelu Colceag a montat „Hotel California“, după trei piese de Neil Simon. Ajutat de actori precum Carmen Tănase, Tania Filip, Radu Gabriel sau Mircea Constantinescu, regizorul își explică și ne explică în ce fel poate sau nu să reziste dragostea într-un cuplu.

07
/06
/14

Eusebiu Ștefănescu a primit anul acesta Premiul UNITER pentru rostirea poeziei, despre care spune că nu se poate face pe dinafară, ci ,,pe dinăuntru”. Când era mic, credea că o să devină poet. Apoi, o ședință de spiritism i-a arătat că destinul său este legat de actorie...