Preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs va fi Cristian Mungiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/presedintele-juriului-la-festival-de-cinema-europeen-des-arcs-va-fi-cristian-mungiu/

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie. Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie.

Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , pentru cel mai bun scenariu, respectiv cea mai bună interpretare feminină (Cosmina Stratan şi Cristina Flutur), va conduce juriul festivalului organizat în staţiunea montană din Franţa, potrivit site-ului evenimentului.

„Avem onoarea de a vă anunţa că regizorul român Cristian Mungiu („Occident”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „După dealuri”) va fi preşedintele juriului celei de-a patra ediţii Festival de Cinéma Européen des Arcs”, scrie pe prima pagină a site-ului.

Nous avons l’honneur de vous annoncer que le réalisateur roumain Cristian Mungiu (L’Occident, 4 mois, 3 semaines et 2 jours, Au delà des collines) sera le président du Jury de cette quatrième édition du !

Festivalul, aflat la cea de-a patra ediţie, include, pe lângă secţiunea competiţională, o piaţă de coproducţii, dar şi sesiuni de proiecţii ale unor filme în lucru.

Potrivit Cineuropa, filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, este distribuit în Franţa de Le Pacte şi va avea premiera în această ţară pe 21 noiembrie.

„După dealuri” este propunerea României la Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

În Bucureşti, „După dealuri” va fi proiectat în avanpremieră, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediţii a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. Pelicula este distribuită în ţară de Voodoo Films.

 

Sursa: Mediafax

12
/12
/14

În primii 398 de ani de eternitate, Shakespeare a fost interpretat și mai ales reinterpretat până când cei mai naivi (o consistentă majoritate) ajunseseră să creadă că nimic nou nu se mai poate arăta în marginea sa.

12
/12
/14

Un recital unic în București, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Soliști: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu - pian

12
/12
/14

Campania CITESTE POVESTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

12
/12
/14

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.