Preselecţia pentru Gala Tânărului Actor „HOP!“ s-a prelungit cu încă o zi
https://www.ziarulmetropolis.ro/preselectia-pentru-gala-tanarului-actor-hop-s-a-prelungit-cu-inca-o-zi/

Pe 1 iulie s-a încheiat sesiunea de înscriere pentru preselecţie la Gala Tânărului Actor – HOP, totalizând 204 actori. În 15, 16 şi 17 iulie a.c, la Sala Multimedia şi Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti tinerii actori vor trebui să convingă juriul format din Radu Afrim, George Ivaşcu, Nicoleta Lefter, Nicu Mihoc, Cristina Rusiecki şi Oana Stoica că sunt impresionanţi, strălucitori şi merită să intre în cursa pentru cel mai bun tânăr actor.

Un articol de Andrada Văsii|10 iulie 2013

În 1 iulie s-a încheiat sesiunea de înscriere pentru preselecţie la Gala Tânărului Actor – HOP, totalizând 204 actori.

Şi pentru că vor să demonstreze că se identifică cu tema Galei, tinerii absolvenţi s-au înscris în număr impresionant de mare: 204 actori! Un record pentru Gala HOP. De aceea,  organizatorii au decis prelungirea preselecţiei cu încă o zi.

O gală cu tradiție

Gala tânărului Actor– HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Începând cu această ediţie, directorul artistic al Galei Hop este regizorul Radu Afrim, iar tema galei de anul acesta este „Sunt actor, sunt spectaculos !”.

Pentru 4 zile, la sfârşitul acestei veri, actorul devine punctul central,  interesând mai mult decât personajul pe care-l joacă. Pentru 4 zile, actorul devine Spectacol!

Un juriu cu renume

Aşadar, în 15, 16 şi 17 iulie a.c, la Sala Multimedia şi Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti tinerii actori vor trebui să convingă juriul format din Radu Afrim, George Ivaşcu, Nicoleta Lefter, Nicu Mihoc, Cristina Rusiecki şi Oana Stoica că sunt impresionanţi, strălucitori şi merită să intre în cursa pentru cel mai bun tânăr actor.

INFO

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto credit: UNATC (facebook)

12
/03
/17

Marţi, 14 martie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc lansarea volumului „Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial”, de Alin Ciupală, apărut recent la Editura Polirom. Invitaţi alături de autor vor fi Laura Grünberg și Zoltán Rostás, iar moderatorul evenimentului va fi Valentin Protopopescu.

11
/03
/17

Editura Nemira lansează Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy la care participă via skype scriitori publicați în colecția Nautilus. Ana Nicolau, coordonatorul colecției Nautilus, va fi moderatorul evenimentelor.

10
/03
/17

CRONICĂ DE FILM O binevenită gură de aer proaspăt în cinematografia de limbă română aduce tânăra regizoare Alexandra Balteanu, născută în România, dar stabilită în Germania. Prezentat la San Sebastian, promiţătorul său debut, „Vânătoare”, le are în distribuţie pe Corina Moise, Iulia Lumânare şi Iulia Ciochină, în roluri de prostituate.

10
/03
/17

Competiția Internațională BIEFF 2017 invită publicul la introspecție și dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, în cele două programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age și Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents.

10
/03
/17

Duminică, 12 martie, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), va avea loc o întîlnire cu celebrul și îndrăgitul actor Ion Dichiseanu, cu prilejul lansării volumului Adevărul, mai frumos decît legenda, apărut la Editura Polirom, și în ediție digitală.

10
/03
/17

Timp de aproape o jumătate de secol, Jean-Marie Straub şi Danièle Huillet au realizat câteva zeci de filme, cu o cadență de un film pe an, o mare parte adaptări inspirate de arta europeană, abordând teme din literatură, muzică, pictură.

09
/03
/17

O expoziție inedită a avut vernisajul pe 8 martie, la Centrul Cultural Casa Artelor, o expoziție intitulată „Mama. Eseu despre iubire”, în cadrul căreia 21 de artiști s-au lăsat fotografiați de Cătălina Flămînzeanu, alături de mamele lor.

09
/03
/17

Cum ar trebui să li se predea religia copiilor și adolescenților? Cât de necesară este educația sexuală în școli? Și ce efecte poate avea implicarea Bisericii în cele mai adânci straturi ale societății? Sunt câteva dintre temele – extrem de actuale și în România - puse în discuție de filmul „(M)ucenicul”/ „The Student”, în regia lui Kirill Serebrennikov, care ajunge pe marile ecrane din România din 31 martie, distribuit de Transilvania Film.

09
/03
/17

Richard Clayderman a revenit în 2017 în România, într-un turneu organizat de Phoenix Entertainment. De Ziua Femeii, The Prince of Romance, cum este supranumit artistul francez Richard Clayderman, s-a aflat la Sala Palatului din București. Spectacolele din acest se desfășoară între 6 și 10 martie în Timișoara, Târgu-Mureș, București, Constanța și Galați.

09
/03
/17

Într-o zi de 9 martie  (2006) înceta din viaţă îndrăgita cântăreață Laura Stoica, în urma unui grav accident rutier.  Artista participase la un recital la Urziceni, cu ocazia zilei de 8 Martie şi se întorcea la Bucureşti, la bordul unui automobil condus de logodnicul său  Înainte de localitatea Sineşti, un alt autovehicul a intrat pe contrasens lovindu-i în plin pe aceștia. 

08
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film, „Moonlight”/„În lumina lunii”, regizat de americanul Barry Jenkins, este o dramă impresionistă care încearcă să mizeze pe un anume intimism, în detrimentul unei eventuale cronici sociale. Însă nu se eliberează de unele şabloane.