Prietenii TVR 2 au văzut „Floarea de cactus“ la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/prietenii-tvr-2-au-vazut-floarea-de-cactus-la-teatrul-metropolis/

Vedetele TVR 2 şi telespectatorii care au câştigat invitaţii pe pagina de Facebook TVR 2 au avut ocazia să urmărească luni seară (15 aprilie), la Teatrul Metropolis, spectacolul „Floarea de cactus“.

Un articol de Andrada Văsii|16 aprilie 2013

Vedetele TVR 2 şi telespectatorii care au câştigat invitaţii pe pagina de Facebook TVR 2 au avut ocazia să urmărească luni seară (15 aprilie), la Teatrul Metropolis, o interpretare spectaculoasă a piesei „Floarea de cactus“ după Barillet şi Gredy, a cărei regie este semnată de Alice Barb.

 

„Matinala“ Oana Dobrescu („Telejurnal“, TVR 1), Lucian Pîrvoiu („Ora de ştiri“, TVR 2), Liana Stanciu (TVR 2) şi Mihai Georgescu (solistul trupei Bere Gratis) s-au numărat printre spectatorii nerăbdători să vadă spectacolul realizat de Alice Barb după textul semnat de Pierre Barillet şi Jean-Pierre Grédy.

 

Spectacolul „Floarea de cactus“ este o comedie despre iubire, despre cum trebuie să iubeşti şi despre cum să iubeşti pe cine trebuie.

Alice Barb,
regizor

Universul acestui spectacol este adus în scenă de o distribuţie de excepţie: Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Lucian Ghimişi, Mihai Niculescu şi Rudy Rosenfeld, o echipă de artişti care au reuşit să atragă simpatia şi aplauzele publicului numeros prezent în sală. O apariţie cu totul specială în spectacol este cea a lui Maurice, un personaj cel puţin adorabil, care se lasă aşteptat până în ultimul moment.

Am să spun un lucru foarte cunoscut: că teatrul înseamnă întâlnire. Întâlnirea noastră cu dumneavoastră, întâlnirea actorilor cu dumneavoastră, întâlnirea celor care în seara asta jucăm o piesă minunată – „Floarea de cactus“, cu un imens succes, întâlnirea cu o regizoare extraordinară – Alice Barb.

Adela Mărculescu,

actriță

„Floarea de cactus“, scrisă în 1961 de cei doi dramaturgi francezi Barillet şi Gredy, a fost sursă de inspiraţie şi pentru filmul cu acelaşi nume („Cactus Flower“, 1969), care îi are în rolurile principale pe Ingrid Bergman, Goldie Hawn şi Walter Matthau.

 Info:

Evenimentul de luni seară a fost organizat de TVR 2 împreună cu Teatrul Metropolis şi face parte din seria de întâlniri „Prietenii TVR 2 văd cele mai bune spectacole!“.

Fotografiile pot fi descărcate de pe pagina de Facebook a postului TVR 2 – www.facebook.com/fanTVR2.

Foto credit: TVR2

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.