Prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest Ardeal: Peste 10.000 de cărţi, puse în vânzare
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-editie-a-salonului-de-carte-bookfest-ardeal-peste-10-000-de-carti-puse-in-vanzare/

Peste 10.000 de cărţi vor putea fi cumpărate la prima ediţie din Ardeal a Salonului de Carte Bookfest, care va avea loc în perioada 19 – 21 octombrie, la cazinoul din Parcul Central din Cluj-Napoca. Potrivit unui comuncat transmis, joi, de organizatorii Salonului de Carte, cele mai importante edituri româneşti vor oferi clujenilor ocazia de […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Peste 10.000 de cărţi vor putea fi cumpărate la prima ediţie din Ardeal a Salonului de Carte Bookfest, care va avea loc în perioada 19 – 21 octombrie, la cazinoul din Parcul Central din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comuncat transmis, joi, de organizatorii Salonului de Carte, cele mai importante edituri româneşti vor oferi clujenilor ocazia de a-şi achiziţiona titlurile preferate cu reduceri importante.

În cele trei zile cât va dura Salonul de Carte, respectiv 19, 20 şi 21 octombrie, peste zece mii de titluri, din peste 50 de domenii editoriale, îi vor aştepta pe vizitatori.

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene, organizatorul evenimentului, spune că iniţiativa ar putea contribui la consolidarea „dosarului de candidatură” a municipiului Cluj-Napoca pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2020.

„Îmi doresc ca această iniţiativă să contribuie la consolidarea dosarului de candidatură a municipiului Cluj-Napoca pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2020. Evenimentele culturale de anvergură au devenit o obişnuinţă pentru clujeni în ultimii ani, iar Bookfest apare astfel firesc, ca o contribuţie necesară la peisajul cultural clujean aflat în plin avânt”, susţine Grigore Arsene.

 

Sursa: Mediafax

27
/10
/17

“Când am intrat în teatru nu mi-am spus că vreau să fiu o mare actriţă. Am lăsat lucrurile să curgă de la sine. La-nceput trebuie să înveţi. De fapt în meseria asta înveţi tot timpul.”– Teodora Mareş. Frumoasa actriță a Teatrului Național din București, devenită celebră după rolul din "Declaraţie de dragoste" (filmul care a umplut până la refuz sălile de cinema înainte de 1989), își serbează astăzi cea de-a 55-a aniversare!

26
/10
/17

La exact o sută de ani de la „Marea Revoluție din Octombrie” (mutată din capriciile calendarelor noi pe 7 noiembrie), în cadrul Festivalului Național de Teatru, la Teatrul Bulandra (sala Ciulei) s-a jucat „Cabaretul Dada” de Matei Vișniec, în regia Ancăi Bradu, producție a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.

26
/10
/17

Muzeul Ermitaj a repornit astăzi ceasul care a fost oprit când bolșevicii au pătruns în Palatul de Iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie 1917, potrivit vechiului calendar iulian. Limbile ceasului care au fost oprite pentru a marca pentru posteritate triumful revoluției au arătat timp de un secol aceeași oră: 2 și 12 minute.

26
/10
/17

Festivalul Naţional de Teatru organizează o seară-eveniment „În memoriam Adrian Enescu”, ca semn de omagiu şi de preţuire a artei sale muzicale şi a personalităţii sale de mare anvergură spirituală.

26
/10
/17

În luna noiembrie, spectacolul de teatru multimedia „Harun și Marea de povești”, care a avut premiera în cadrul celei de-a douăsprezecea ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est, revine cu șase reprezentații noi la Apollo111 Teatrul. Aceasta este prima adaptare de teatru după un roman al lui Salman Rushdie în România

25
/10
/17

Începând cu premiera din 9 mai, Florin Piersic Jr transformă spectacolul pe textul american Frați, împreună cu colegii săi din Teatrul Național din Timișoara, într-un adevărat live-show - un spectacol contemporan despre relații, aici și acum, relații între personaje, cât și între public și personaje.

25
/10
/17

Opera Națională București are onoarea de a vă invita duminică, 29 octombrie 2017, ora 18:30 la o seară aniversară dedicată artistei emerite Ileana Iliescu, pentru îndelungata și prodigioasa sa carieră artistică, recunoscută pe plan național și internațional. Cu această ocazie va avea loc spectacolul-eveniment ,,Un minut de dans sau Uf!!! și TragiComedy” marca Gigi Căciuleanu.

25
/10
/17

Apropierea, cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, produs de Libra Film și co-produs de Tito Clint Movies (Spania) și Evolution Films (Cehia), a câștigat o finanțare în valoare de 250.000 de euro din partea Eurimages, fondul cultural al Consiliului Europei pentru sprijinirea coproducțiilor cinematografice europene. Bugetul total al filmului este de 1,4 milioane de euro.

24
/10
/17

Romanul „Uriașul îngropat”, de Kazuo Ishiguro (traducere din limba engleză de Vali Florescu), a fost publicat la Editura Polirom, în anul 2015. Kazuo Ishiguro a primit în 2017 Premiul Nobel pentru Literatură.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.

24
/10
/17

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, va avea loc un dialog între două personalităţi marcante ale lumii artistice contemporane: George Banu – profesor, teoretician și reputat critic al teatrului european, şi Ion Caramitru – actor, regizor, director al Teatrului Naţional din Bucureşti.

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.