Prima premiera 9G la TNB în această stagiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-premiera-9g-la-tnb-in-aceasta-stagiune/

Spectacolul After Hours de Radu Iacoban va avea premiera în zilele de vineri 6 şi sâmbătă 7 noiembrie, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”, în cadrul celei de-a doua stagiuni a Programului 9G la TNB.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2015

Actor cunoscut al tinerei generaţii, Radu Iacoban a virat cu succes spre dramaturgie şi regie, semnând mai multe spectacole în spațiul independent, dar și în teatre de stat, ultima sa premieră de la Teatrul Foarte Mic, Casa cu pisici, fiind prezentă în programul Festivalului Național de Teatru din acest an.

Pornind de la un banc, After Hours dezvoltă un dialog al superficialității absurde care ne înconjoară, într-un discurs scenic despre comunicare sau absența ei, despre singurătate sau refugiu.

O poveste simplă care pune în lumină, printre hohote de râs, mici sau mari probleme de viață. Într-o noapte, doi bărbați se întâlnesc într-un bar… Beau, glumesc, povestesc. O întâlnire ca oricare alta între doi oameni care nu au nimic în comun.

Până când alcoolul sau disperarea îi împinge spre mărturisiri. Gelozie, planuri ascunse, adulter, depresie… Şi o răsturnare de 9Gsituaţie… ca în viață! Cei doi nu îşi sunt total străini, iar întâlnirea a fost premeditată.

Din distribuţia spectacolului fac parte nume deja sonore ale noii generații, actori care au lucrat în teatre importante cu regizori de renume: Cătălin Babliuc (poate fi văzut în spectacolele lui Andrei Şerban de la „Bulandra”: Omul cel bun din Seciuan și Carousel), Conrad Mericoffer (joacă în spectacolul Hoți, la TNB, în regia lui Radu Afrim şi a câștigat Premiul de debut la Gala UNITER 2011, pentru rolul din Livada de vișini, în regia lui Felix Alexa), Anghel Damian (foarte prezent în teatrul independent, joacă, de asemenea,  la Teatrul de Comedie în Tartuffe, regia László Bocsárdi).

Comunicăm din ce în ce mai „sărac” și ne folosim de aceleași „cârje” verbale, nu pentru a accepta prezenţa celuilalt, ci, mai degrabă, pentru a ne confirma nouă înșine că avem întodeauna dreptate. Am devenit egoişti și am uitat cum e să-l asculţi cu adevărat pe celălalt. De foarte multe ori intri într-un bar și observi că oamenii de la masă se agață de un pahar cu alcool, privesc în gol și nu (mai) comunică. Avem trasee paralele și ne este frică să ieșim din „citadelele” ego-ului nostru. Am devenit „singuri”. – Radu Iacoban

“After Hours este un discurs absurd și comic, sau comic şi absurd, care vorbeşte despre singurătate, inadaptabiltate socială şi incapacități emoționale. Punctul de pornire e începutul unui banc: „Doi tipi intră într-un bar”.  Cei doi „dulăi protagoniști” pun la bătaie într-un „no man’s land al necomunicării”, argumentele arhicunoscute ale unei discuții dezvoltate la un pahar de vorbă: politică, bani, femei, mașini, literatură”, mai spune  Radu Iacoban.

La a doua ediție a Programului 9G la TNB au fost înscrise 52 de proiecte, 4 dintre ele fiind selectate pentru a intra în repetiţii: After Hours, un spectacol de Radu Iacoban, Hotel Europa de Goran Stefanovski, regia Andrei Raicu, (D)efectul Placebo, coordonat de Ștefan Lupu, Beckett coupé regia Dragoş Alexandru Muşoiu. Primul dintre ele care a intrat în repertoriul Sălii Mici este After Hours.9G

Programul 9G la TNB este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Ești București 2015. Programul 9G la TNB se realizează cu sprijinul MasterCard.

After Hours

de   Radu Iacoban

Regia: Radu Iacoban

Multimedia: Codrin Iftodi, Eugen Kelemen

Costume: Ana Ularu

Elemente de decor: Conrad Mericoffer

Light design Bogdan Gheorghiu

Cu:

Cătălin Babliuc, Conrad Mericoffer / Anghel Damian

6 și 7 noiembrie, ora 20.00, Sala Mică

Un spectacol 9G la TNB

Foto: 9G, TNB – tnb.ro

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.