Prima serată NO.MAD a anului va avea loc pe 12 februarie, în Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-serata-no-mad-a-anului-va-avea-loc-pe-12-februarie-in-casa-memoriala-ion-minulescu-si-claudia-millian/

Seratele NO.MAD, conceptul de workshop-uri în case memoriale şi interbelice iniţiat anul trecut de NO.MAD Talks, continuă cu o nouă ediţie pe 12 februarie 2020.

Un articol de Liliana Matei|3 februarie 2020

Dacă la prima serată participanții au aflat care sunt tehnicile de storytelling potrivite pentru comunicarea în social media, la această ediție ei vor vizita Casa Memorială „Ion Minulescu” și vor afla cum să scrie povestea brandului într-un mod creativ și structurat.

Cum să scrii povestea brandului, workshop intensiv pentru antreprenori și freelanceri

Nu mai este niciun secret că oamenii cumpără de la oameni, iar brandurile încearcă zilnic să găsească o cale de umanizare a conținutului. În acest context, trainerul Alain Gavriluțiu vine cu o nouă abordare asupra construirii poveștii unui brand. Pe 12 februarie, între orele 16.00 – 20.00, va susține un workshop intensiv despre cum se construiește de la zero povestea unui brand: cum se alege numele potrivit, cum se conturează un brand sub forma unui personaj și cum pot fi transformate valorile brandului în trăsături ce pot fi comunicate coerent. Participanții vor avea parte și de exerciții practice astfel încât, după patru ore de workshop, ei vor ști clar cum se construiește o persona în mediul online cu care să rezoneze publicul – țintă al brandului, vor afla câteva tehnici de scriere creativă și vor obține mai multă claritate și structură în comunicarea brandului.

Alain Gavriluțiu, copywriter cu 15 ani de experiență și autor a trei cărți publicate, trainer la Serata NO.MAD

Alain este în prezent Creative Director la 2Performant, unde folosește zilnic două unelte care-i plac cel mai mult: ideile creative și structura. Crede că scrisul bun este cel structurat, iar în România se scrie mai mult după instinct decât după cunoștințe clare. De-a lungul carierei a lucrat pentru Media Pro Pictures, Multimedia Est și HBO Romania, unde a scris peste 100 de scenarii. A trecut apoi în agenții de publicitate pe roluri de senior copywriter și a lucrat pentru branduri precum Google Romania, Salvați Copiii, Mazda, Profi, Perroni, Ursus Cooler, Kingswood și Redd’s. La 27 de ani a publicat prima carte “Nu toată iarbă e la fel” la Humanitas, în 2014 “Cărăușul de păcate” la Herg Benet iar în 2016 i-a fost publicată a treia carte, “Bube amare”.

Serata NO.MAD va avea loc în Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”

Apartamentul lui Ion Minulescu se află în cartierul Cotroceni, în apropierea de Grădina Botanică, iar locuința reflectă pasiunea autorului pentru efervescența Bucureștiului. În apartamentul de la etajul doi, participanții la Serata NO.MAD vor putea admira colecția de obiecte personale, documente literare, cărți, fotografii, acte, icoane și tablouri păstrate de autor. La începutul evenimentului, participanții vor avea parte de un tur ghidat, unde vor afla povești despre stilul de viață al autorului, despre familia sa și pasiunile pe care și le-a păstrat de-a lungul vieții.

O parte din taxă de participare la serată va fi donată către Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”

Taxa de intrare la Serate este de 150 lei iar o parte din bani vor merge ca donație către Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, acesta fiind unul dintre modurile în care organizatorii își arată suportul față de cei care au grijă de clădirile intrate în patrimoniul Bucureștiului.

Înscrierea și achitarea taxei se pot face exclusiv online pe Eventbook.

NO.MAD Talks este un proiect ce încurajează oamenii să lucreze pe cont propriu, să-și descopere pasiunea și să o transforme în job. Primul eveniment a avut loc în iunie 2018 și a pornit de la inițiativa Iunietei Sandu, care și-a dorit să crească comunitatea de freelanceri și antreprenori din București.

28
/01
/20

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.

28
/01
/20

Îndeobște, afacerile premiilor literare din România sunt banale și jalnice reglări de conturi între găști, se desfășoară între oameni care ar intra toți într-o debara sau într-o cabină telefonică. Certuri mari, mize mici.

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.