Primul spectacol pentru adolescenţi, la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/primul-spectacol-pentru-adolescenti-la-teatrul-excelsior/

Marţi, 14 mai, de la ora 19.00, Teatrul Excelsior reia spectacolul „4 Dansuri“ – primul proiect dedicat adolescenţilor. Textul rafinat, o metaforă a adolescenţei văzută în patru ritmuri – tango, bolero, rock and roll şi vals – este scris de unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi spanioli contemporani, Albert Espinosa.

Un articol de |12 mai 2013

Marți, 14 mai, de la ora 19.00, Teatrul Excelsior reia spectacolul „4 Dansuri“ – primul proiect dedicat adolescenților. Textul rafinat, o metaforă a adolescenței văzută în patru ritmuri – tango, bolero, rock and roll și vals – este scris de unul dintre cei mai apreciați dramaturgi spanioli contemporani, Albert Espinosa

În acest spectacol nu există roluri secundare. Pe planul doi, trei… sunt doar adulţii /părinți care nu mai țin de mult pasul cu dansurile copiilor, care au devenit brusc adolescenți în derivă, căutând cu disperare un rost, un sens.

Într-o lume ocupatăde adulți, suficientă, scrobită cu toate prejudecățile, așezată în falsitate și indiferență, adolescenții nu au niciun loc. Sunt în Țara Nimănui. Dați afară de peste tot, împinși la margine, ei caută cu înfrigurare o soluție de salvare. În timp ce adulții sunt orbi și surzi, adolescenții își caută identitatea.

Patricia, singurul personaj feminin, sora „ciudată“ este interpretată de Annemary Ziegler, Baysitter-ul de Ion Bechet, Fratele Patriciei de Tudor Pârvu, Deșiratul de Marian Rădulescu și Vânjosul de Robert Robert Emanuel.

Piesa „4 Dansuri“ a fost scrisă de Albert Espinosa în 2003 și s-a jucat până acum cu mare succes în Spania, Germania (la Dusseldorf și Essen), în Mexic (Guadalajara), Venezuela (Caracas) și acum, pentru prima oară în România, la Teatrul Excelsior din București.

„4 Dansuri“, în regia Adrianei Zaharia, este  unul dintre ultimele proiecte care poartă girul maestrului Ion Lucian, fondatorul Teatrului Excelsior.

Biletele se pot comanda la telefon 021 315 97 36 (de marţi până vineri, orele 10.00-17.00). Costul unui bilet pentru grupurile de elevi este de 16,2 lei.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.