Profesorul Trăsnit creează în premieră un nor la cea de-a VI-a ediție a SCIKiDS Festivalul Științei
https://www.ziarulmetropolis.ro/profesorul-trasnit-creeaza-in-premiera-un-nor-la-cea-de-a-vi-a-editie-a-scikids-festivalul-stiintei/

În weekendul 20 – 21 octombrie Mega Mall devine destinaţia ideală pentru pasionaţii de ştiinţă şi tehnologie de toate vârstele. Centrul comercial găzduieşte SCIKiDS Festivalul Știinţei ediţia a VI-a – 100 de ani de ştiinţă. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit şi va crea un nor uriaş artificial pe Terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2018

,,Anul acesta sărbătorim 100 de ani de știință în România. Copiii de azi pot deveni Henri Coandă, Traian Vuia, Victor Babeș, Emil Racoviță, Grigore Moisil, Ana Aslan, Sofia Ionescu-Ogrezeanu, Ștefania Mărăcineanu de ieri.

  • Intrarea la SCIKiDS Festivalul Științei este liberă
  • Până acum, 20.000 de pasionați de tehnologie au asistat la  peste 200 de activități științifice distractive
  • Evenimentul este organizat cu sprijinul Da Vinci Learning și Centrului Edulier

Intrarea este liberă, iar activitățile se vor desfășura zilnic în intervalul 12:00 – 18:00,  în spațiul special amenajat de la nivelul -1.

SCIKiDS Festivalul Științei își propune să inspire o nouă generație de savanți, cercetători, exploratori. Fiecare copil care ne va trece pragul în cele două zile poate fi un viitor om de știință. Toată lumea este binevenită la SCIKiDS Festivalul Științei pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă”, declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

Știința este distractivă

Programul celor două zile de festival cuprinde experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Profesorii Trăsniți de la Fun Science, spectacole științifice la scenă susținute de artiști precum Claudia Stroe, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții cu roboți și jucării inteligente. În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment ,,Norul din laborator” în care Profesori Trăsniți, youtuberi, voluntari, vizitatori, parteneri vor realiza un mega nor artificial. De asemenea, alături de  Profesorii Trăsniti, copiii vor putea realiza cea mai mare pastă de dinți pentru dinozaur. Participanţii la festival pot descoperi suprizele pregătite în cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.

YouTube meets SCIENCE

La ateliere de știință vor participa câțiva dintre cei mai apreciați vloggeri din Româmia și Republica Moldova: Mariposa (Lorena Francisc), Deeix, Maya Pop, Andreea Bostănică, Noris, INicolas, Andrei Ro, A Cristian Bătrînu, Noris, GENIUStin, Dany Negoescu, Karina Maria, Profesorul Trăsnit Spooky și Erik Culescu. Aceștia vor fi prezenți în deschiderea festivalului și îi vor ține la curent pe copiii din toată țara cu experimentele și noutățile de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

SCIKiDSDespre SCIKiDS Festivalul Științei

Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziune educațională pentru întreaga familie și UPC România.

Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici.

În 2017, SCIKiDS Festivalul Științei a fost premiat la Gala Societății Civile cu locul III în cadrul secțiunii: Educație. Învățământ. Cercetare.

Încurajați de succesul din anii trecuți, organizatorii se așteaptă la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool întâlnire cu știința. Activitățile se vor desfășura în fiecare zi în intervalul 12.00 – 18.00, iar intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului : SCIKiDS Festivalul Științei editia a VI-a –  100 de ani de știință.

Despre Asociația Fascination

SCIKiDS -The Next Generation: Noi credem că știința are puterea de a schimba vieți și de a influența destine. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru știință, prin evenimente și activități definite prin trei calități-cheie: interactiv, educațional și inspirațional. Publicul nostru țintă este întreaga familie.

Foto: SCIKiDS Festivalul Științei – facebook

15
/02
/21

Autoarea bestselerurilor internaționale „Miniaturista” și „Muza” revine cu un roman luminos, puternic și emoționant despre secretele scrisului, ale maternității și prieteniei, despre cum ne pierdem și ne regăsim pe noi înșine. Vă invităm să parcurgeți un fragment din „Confesiunea” (Editura Humanitas Fiction).

10
/02
/21

Polirom deschide anul 2021 cu o ofertă bogată de literatură română contemporană, una dintre principalele sale misiuni editoriale, marcată prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004 și continuată de colecții prestigioase și serii de autor dedicate cîtorva dintre numele de prim rang ale literaturii autohtone.

10
/02
/21

Ziarul Metropolis vă invită să descoperiți cea mai nouă carte semnată de scriitorul Vasile Ernu, „Sălbaticii copii dingo”, recent apărută la Editura Polirom, în colecția „Ego-grafii”, cu ilustraţii de Roman Tolici. Volumul, din care vă oferim un fragment, este o fascinantă incursiune în anii ’80.

09
/02
/21

Întâlnirea lui Cioran cu Camus, care a avut loc chiar înainte ca filozoful plecat din România să debuteze în Franţa, l-a marcat profund pe autorul lui „Précis de décomposition”. Îndemnul intelectualului francez de a intra în „circulaţia ideilor” l-a umilit pe Cioran: „Îmi dădea mie lecţii. Avea o cultură de învăţător”.

08
/02
/21

CARTEA DE CINEMA În septembrie 1939, Franţa trebuia să găzduiască la Cannes, cu sprijinul SUA, un mare festival de film, o alternativă la Mostra de la Veneţia, din Italia fascistă. Izbucnirea războiului opreşte planul în ultimul moment. O carte a unui istoric francez, apărută şi în limba română, reconstituie această poveste fascinantă.

08
/02
/21

Editura Litera anunță lansarea pe litera.ro a noului Litera Blog, locul de întâlnire a celor mai interesante articole de opinie, dialoguri-eveniment, idei și sugestii de lectură pentru cititorii săi. Critici literari, scriitori români și străini, formatori de opinie, bloggeri, traducători, actori, traineri fac parte acum din comunitatea Litera Blog pentru a oferi publicului iubitor de carte cea mai bună experiență a lecturii.

05
/02
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile fizice și online din întreaga țară ediția în limba română a uneia dintre cele mai așteptate traduceri ale anului. Este vorba despre romanul „Hamnet”, semnat de prozatoarea britanică Maggie O’Farrell, apărut în traducere în colecția Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M.

05
/02
/21

CARTE DE CINEMA În 2020 s-au implinit 100 de ani de la premiera primului film românesc de animaţie. Prilej pentru apariţia unui volum care analizează evoluţia acestui gen pe parcursul unui secol, „Istoria filmului românesc de animaţie – 1920-2020”, scris de criticul Dana Duma.

04
/02
/21

10 idei despre globalizare și criza acesteia, oferite de israelianul Nadav Eyal în cartea sa „Revolta. În tranșeele luptei împotriva globalizării” (Editura Polirom, 2020), o lectură esențială pentru omul de azi.

03
/02
/21

La Editura Seneca, în colecția „Noi” (dedicată mediului și ecologiei), apare, zilele acestea, volumul „Omenirea în pericol. Reconfigurare de traseu!“ de Fred Vargas (traducere din limba franceză de Alina Marc-Ciulacu; ilustrația de copertă este semnată de Dan Perjovschi: You are here, 2017).

01
/02
/21

CARTEA DE CINEMA Proaspăt apărută la Editura Polirom, „Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film” este o provocatoare carte a istoricului Bogdan Jitea. O analiză a mecanismelor de control şi propagandă, dar şi a câtorva forme de rezistenţă în cinematografia din perioada lui Ceauşescu.

31
/01
/21

Ediția din 2021 a Târgului de Carte de la Leipzig, unul dintre cele mai importante evenimente europene din domeniul editorial, nu va avea loc. Informația vine în contextul pandemiei Covid-19, după ce și ediția din 2020 a fost anulată, din aceleași motive.