Program la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Sâmbãtã, 17 noiembrie: Un rege Lear evreu  Distribuṭie: David-Constantin Dinulescu, Chana- Leonie Waldman Eliad, , Etele-Natalie Ester, Ghitele- Geni Brenda, Moişe-Marius Călugăriţa, Teibele-Alexandra Fasolă, Charif- Mircea Drîmbăreanu,  Iafe-Darius Daradici, Sami-Nicolae Botezatu.   Duminicã, 18 noiembrie Teibele şi demonul ei Distribuṭie: Teibele-Alexandra Fasolă, Alchonon-Mircea Drîmbăreanu, Genendl-Geni Brenda, Menasha-Veaceslav Grosu, Rabbi-Cornel Ciupercescu, Beadle I-Viorel Manole, Beadle II-Nicolae  […]

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2012

Sâmbãtã, 17 noiembrie:

Un rege Lear evreu

 Distribuṭie: David-Constantin Dinulescu, Chana- Leonie Waldman Eliad, , Etele-Natalie Ester, Ghitele- Geni Brenda, Moişe-Marius Călugăriţa, Teibele-Alexandra Fasolă, Charif- Mircea Drîmbăreanu,  Iafe-Darius Daradici, Sami-Nicolae Botezatu.

 

Duminicã, 18 noiembrie

Teibele şi demonul ei

Distribuṭie: Teibele-Alexandra Fasolă, Alchonon-Mircea Drîmbăreanu, Genendl-Geni Brenda, Menasha-Veaceslav Grosu, Rabbi-Cornel Ciupercescu, Beadle I-Viorel Manole, Beadle II-Nicolae  Botezatu.

 

Nuntã cu divorṭ- comedie muzicalã dupã Şalom Alehem

 

 

11
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Filmat în bună parte în România, „Toni Erdmann”, al treilea lungmetraj al regizoarei germane Maren Ade, este o dramedie despre rolurile sociale şi măştile familiale spre care ne împinge viaţa şi de care ne este teamă să scăpăm pentru a redeveni noi înşine.

11
/10
/16

Trupa Depeche Mode revine în România în 2017, la Cluj-Napoca, pe 23 iulie, în cadrul Global Spirit Tour, pentru promovarea noului album "Spirit", care va fi lansat în primăvara anului viitor. "Spirit" este cel de-al 14-lea album de studio al trupei, ce continuă succesul înregistrat de Delta Machine, album care a ajuns pe poziția a cincea în topurile din 26 de țări și pe prima poziție în topurile din 12 țări.

11
/10
/16

Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, propune vineri, 14 octombrie (19.00), o seară romantică la Sala Radio. Concertul se va deschide cu Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian şi orchestră, op. 11 de Chopin avându-l ca solist pe pianistul polonez Szymon Nehring.

11
/10
/16

Conceput sub forma unui triptic, impresionantul volum Ulysses, 732. Romanul romanului de Mircea Mihăieş, apărut la Editura Polirom în ediţie cartonată, e prima încercare în România de a face atât o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărţi de proză scrisă în limba engleză în secolul XX, cât şi de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile şi mizele existenţiale ale acesteia.

11
/10
/16

“Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par şi că foarte repede omul îşi dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost şi am rămas o mare timidă. De aici, felul meu de a mă purta faţă de interlocutor, de aici senzaţia de inaccesibil.”. – Olga Tudorache.

11
/10
/16

Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenți cineaști ai ultimelor decenii, care s-a stins din viaţă, în iulie, anul acesta, la Paris, la vârsta de 76 de ani, va fi celebrat în cadrul unei retrospective la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Invitata specială, cu acest prilej, este actrița Mania Akbari, care va lua parte la proiecții și va discuta cu publicul în primele patru zile de festival.

10
/10
/16

“Sandra”, un scurtmeraj despre un grup de fete excentrice care sunt închise într-o pseudo-comunitate de fete în care violența și prietenia se împletesc într-un mod nefiresc a câștigat trofeul Timishort 2016 în valoare de 3500 de euro.

10
/10
/16

Tabloul “Nickelodeon”, realizat de artistul român Adrian Ghenie, a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate săptămâna trecută la Londra, de casa de licitaţii Christie’s, fiind vorba de un record absolut pentru pictorul român. Tabloul ictat în 2008 a fost expus şi anul trecut la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

10
/10
/16

Peste 3500 de persoane au aplaudat in picioare duminica seara la finalul concertului triumfal al lui Vladimir Cosma la pupitrul Orchestrei Române de Tineret prin care acesta a aniversat la Palatul Congreselor din Paris 50 de ani de activitate artistică de succes. Pe scenă s-au aflat peste 200 de instrumentiști și coriști, în prim plan apărând soliști precum soprana Irina Baianț, legendarul Richard Sanderson (La Boum), Greg Zlap la muzicuță sau Marius Preda la țambal.

10
/10
/16

În prima zi a megafestivalului legendelor rock desfăşurat în deșertul californian, The Rolling Stones au adus un surprinzător omagiu "rivalilor" The Beatles. ''Desert Trip'' a adus pe scenă pentru trei zile numeroase legende rock, printre aceştia Paul McCartney și Roger Waters, Bob Dylan sau Neil Young.

10
/10
/16

Dacă e luni, e teatru TV la TVR. Televiziunea Română difuzează în această săptămână „Girafe”, o fabulă urbană, după Pau Miró, un spectacol al Teatrului Naţional „Radu Stanca”, Sibiu. Prima difuzare va fi în această seară (10 octombrie), de la ora 20:00, la TVR 2.

09
/10
/16

Se joacă, la Teatrul de Artă din București, spectacolul „Dureri fantomă” (regia: Bogdan Budeș), după un text al dramaturgului rus Vasili Sigarev (un contemporan de nici patruzeci de ani, la modă, ale cărui piese se tot montează prin lume și scandalizează și plac), tradus de Marina Palii. Trei actori intră în scenă: George Constantinescu, Rareș Andrici, Mihaela Popa. Sunt vinovat: nu îi mai văzusem.

09
/10
/16

Marți, 11 octombrie 2016, ora 19.00, Stagiunea de Jazz va marca deschiderea celui de-al VII-lea sezon de la Teatrul Act printr-un triplu eveniment: lansarea primului compact disc cu înregistrări din istoria celor şase ani ai stagiunii, concert, precum şi o sesiune de autografe pe care artiştii o vor acorda la final.

08
/10
/16

Rulează în cinematografele din țara noastră filmul artistic „Două lozuri” (regizor Paul Negoescu). Comedie românească, așadar mai puțin romantică și vag tragică. Nu se râde deloc rău.

08
/10
/16

Oraş cosmopolit, cu o activitate comercială susţinută, Bucureştiul a fost sute de ani loc de întâlnire pentru negustori de toate naţiile. Între aceştia cei mai reprezentativi rămân grecii, evreii şi armenii. Cei din urmă s-au aşezat într-un cartier compact, liniştit, curat, cu case temeinic clădite, în jurul bisericii care le aminteşte neamul.