Program Teatrul Masca (1-7 octombrie 2012)
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-teatrul-masca-1-7-octombrie-2012/

TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA Vineri, 5 octombrie, ora 19.00 – PREMIERA Sambata, 6 octombrie, ora 19.00 Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara […]

Un articol de |3 octombrie 2012

TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA

Vineri, 5 octombrie, ora 19.00 – PREMIERA
Sambata, 6 octombrie, ora 19.00

Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara ce incearca sa se substituie Divinitatii. „Acesta e miracolul pe care l-am asteptat atatia ani?”, se intreaba oamenii, declansand astfel o inlantuire de intamplari ce contureaza o realitate dura, nemiloasa, in care singura regula pare a fi cea din dictonul „Paine si circ”.

 

 

 

Distributia

Ingerul- Sebastian Ghita
Nevasta politistului- Iulia Dumitru
Femeia – Alina Craita
Tanara – Emilia Manea
Depravata – Oana Dragnea
Preotul – Aurel Sandu
Senatorul – Cosmin Cretu
Politistul – Valentin Mihalache
Ologul – Mihai Hurduc
Melchior -Eugen Fetescu
Tanarul – Cristian Neacsu
Realizatori

Scenariul şi regia – Mihai Malaimare
Asistent regie- Ana Maria Paslaru
Lupte scenice – Albu Ioan
Scenografie – Pop Ruxandra
Muzica – Vasile Manta
Coregrafie – Simiceanu Ileana Mirela
Pret 20/25 lei

 

CANARUL ALBASTRU

Duminica, 7 octombrie, ora 19.00

canarul albastru2Ne vom afla în culisele pregatirii unui spectacol de Commedia dell’arte, adică acolo unde este posibil orice miracol. Una dintre cele mai mari actrițe ale lumii, Isabela Andreini – celebră împreună cu trupa Gelosi, condusă de soțul ei, Francesco Andreini – își amintește clipele cele mai plăcute ale existenței ei, cele în care putea fi alături de colegii de breaslă, pregătind monoloage și scene de dragoste, precum și celebrele lazziuri (momentele de excepțională performanță fizică) pentru spectacolele cu care a încântat lumea.

Distribuție:

Signora, Colombina – Georgiana Vrațiu
Brighella – Anamaria Iordache
Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela Albu
Pulcinellina – Liana Pecican
Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc
Capitano Matamores – Alexandru Floroiu
Pulcinella, Pantalone – Antonio Tadeus Mincă
Dottore – Sebastian Ghiță

Scenariu şi regie Mihai Mălaimare
Asistenți regie Anamaria Pîslaru şi Valentin Mihalache
Costume Andreea Postelnicu şi Alina Nica Gurguță
Decor Puiu Antemir
Preț bilet 10/15 lei

31
/10
/16

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. „Radu Pavel Gheo este un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” - Mircea Iorgulescu

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.

30
/10
/16

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, pe 27 şi 28 octombrie 2016 la Teatrul Bulandra, sala „Liviu Ciulei”, spectacolul „Linoleum“ (pe un text al fraţilor Presniakov) al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, a descreţit frunţile bucureştenilor cu umor negru, de calitate.

30
/10
/16

Zonă seismică acceptată azi de toată lumea, Bucureştiul are o lungă istorie în spate, presărată de cutremure frecvente, distrugătoare şi peste putinţă de prevăzut. Prima consemnare documentară datează din 1681, în domnia lui Şerban Cantacuzino, cu precizarea că „n-au mai pomenit altădată nimenea”.

30
/10
/16

Ei bine, moda Halloween-ului ajunge și pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează și un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

29
/10
/16

Cea de-a noua zi – penultima - a Festivalului Naţional de Teatru se constituie într-un complex de rafinate evenimente dedicate scenei contemporane şi artiştilor care o slujesc. Fără îndoială, capul de afiş al seriei de spectacole programate în această seară îl constituie prima reprezentaţie din FNT a ”Livezii de Vişini” de A.P. Cehov, în viziunea regizorală a renumitului Lev Dodin –  invitat special al Festivalului, împreună cu trupa sa de actori de la Maly Drama Teatr - Théâtre de l'Europe, din Sankt Petersburg, Rusia.

29
/10
/16

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut''.

29
/10
/16

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licențiat și absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experiența sa cu teatrul.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.