Programul teatrelor bucureştene, 7-13 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-teatrelor-bucurestene-7-13-septembrie/

În această săptămână, iubitorii teatrului pot vedea Funcţionarul destinului, la Nottara, Pensiune completă, la Teatrul Mic, Jurnalul lui Adam şi al Evei, la Godot Cafe-Teatru, Scrisori către Rita: The show, la Teatrul În Culise, Dicţionar explicativ al iubirii române, la Teatrul de Artă, Cheia succesului, la Teatrul Mignon, dar şi alte spectacole interesante.

Un articol de Petre Ivan|7 septembrie 2015

Programul teatrelor bucureştene, 7-13 septembrie

Teatrul Nottara:

Sala „George Constantin”: joi, 10 septembrie, ora 18:30 – „Călătoria”, regia Gavriil Pinte; duminică, 13 septembrie, ora 19:30 – „Funcţionarul destinului”, de Anca Maria Colţeanu.

Teatrul Mic:

joi, 10 septembrie, ora 19:00 – „Pensiune completă”.

Teatrul Evreiesc de Stat:

La Conu’ Iancu – vineri, 11 septembrie, ora 20:30 – „Amantul”, regia Vlad Stănescu;

Centrul Istoric: sâmbătă, 12 septembrie, ora 20:30 – „Musca spaniolă”, regia Andrei Munteanu.

Godot Cafe-Teatru:

luni, 7 septembrie, ora 20:00 – „Paravan. 2 telefoane”, regia Matei Lucaci-Grunberg; marţi, 8 septembrie, ora 20:00 – „Dragostea durează trei ani”, regia Chris Simion; joi, 10 septembrie, ora 19:00 – „Bullets over Lipscani”, regia Eugen Gyemant; joi, 10 septembrie, ora 21:30 – „În parc”, regia Radu Iacoban; vineri, 11 septembrie, ora 19:00 – „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste”, regia Iris Spiridon; vineri, 11 septembrie, ora 22:00 – „Noi 4”, regia Dorina Chiriac; sâmbătă, 12 septembrie, ora 15:00 – „Acum ori niciodată”, de Vladimir Krasnogorov; sâmbătă, 12 septembrie, ora 19:00 – „Mizantropul”, regia Alexandru Mâzgăreanu; duminică, 13 septembrie, ora 15:00 – „Zic Zac”, de Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu; duminică, 13 septembrie, ora 19:00 – „Jurnalul lui Adam şi al Evei”, regia Eugen Gyemant; duminică, 13 septembrie, ora 21:30 – „Romantic Fools”, regia Roma Dănilă;

Godot SubScenă:

vineri, 11 septembrie, ora 19:00 – „Spectacol de varietăţi”, regia Ionuţ Anghel; sâmbătă, 12 septembrie, ora 19:00 – „O seară altfel”, de Andrei Ciopec.

Un Teatru:

vineri, 11 septembrie, ora 20:00 – „Poezia visului”, de Miriam Răducanu; sâmbătă, 12 septembrie, ora 20:00 – „Trădare”, regia Sânziana Stoican; duminică, 13 septembrie, ora 20:00 – „Cel mai frumos roman din lume”, regia Alexandra Penciuc.

În Culise:

luni, 7 septembrie, ora 20:00 – „Poveşti despre tine”, regia Cristian Bajora; marţi, 8 septembrie, ora 20:00 – „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu”, regia Cristian Bajora; miercuri, 9 septembrie, ora 20:00 – „Să nu mă uiţi”, regia Alex Vlad; sâmbătă, 12 septembrie, ora 20:00 – „Scrisori către Rita: The show”, regia Cristian Bajora.

Teatrul de Artă:

marţi, 8 septembrie, ora 20:15 – „Dicţionar explicativ al iubirii române”; sâmbătă, 12 septembrie, ora 20:15 – „Şi veni bărbatul la femeie”.

Teatrul Mignon:

miercuri, 9 septembrie, ora 21:00 – „Cheia succesului”, regia Dana Voicu.

Foto: Programul teatrelor – facebook

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

05
/07
/22

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va deschide miercuri, 6 iulie 2022, ora 19.30, la Ateneul Român, celebrul festival international “Vara Magică”. Programul va cuprinde Ludwig van Beethoven – Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61, solist Josef Špaček şi Modest Musorgski/Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziție.

05
/07
/22

Teatrul Național din Timișoara deschide drumuri. Face parte din istoria lui, din destinul lui. Așa cum România modernă va trebui să își asume momentul în care actorii Naționalului au oprit spectacolul de pe scenă și le-au deschis revoluționarilor strânși în Piața Victoriei, în 16 decembrie 1989, porțile Teatrului în numele libertății și al adevărului, schimbând istoria, tot așa, în același spirit, urmându-și rostul și rolul său de creator de spectacole, dar urmărind excelența, profesionalismul, Teatrul Național deschide drumuri în direcția civismului, a determinării, a umanității în toate aspectele pe care le reunește acest concept.

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

05
/07
/22

Festivalul „Folk la altar” revine în perioada 27 - 30 iulie 2022 cu a doua ediţie, în acelaşi loc deosebit - Biserica Evanghelică din Râşnov, cu aceeaşi dorinţă a organizatorilor de a transcrie istoria genului (prin recitaluri, interviuri şi imagini de arhivă).

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.

04
/07
/22

După doi ani în care a călătorit prin orașele din țară, într-o formulă descentralizată, adaptată contextului pandemic, Ideo Ideis Festivalul național de teatru tânăr se întoarce acasă, în Alexandria. Între 15 și 21 august, zece trupe de liceeni vor celebra bucuria de a trăi împreună experiența festivalului, alături de comunitatea în care a luat naștere cel mai mare eveniment dedicat educaţiei alternative prin artă.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

04
/07
/22

„Privitor ca la teatru: despre arta de a descoperi scena și lumea” se intitulează ediția de vară a seriei de dezbateri creart/Teatrelli Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu, avându-i ca invitați speciali pe E.S. David Saranga (Ambasadorul Israelului la București), Gilda Lazăr (organizatoarea Întâlnirilor JTI), Andreea Sandu (fondatoarea și curatoarea Galeriei Galateca), pe Tudor Giurgiu (regizor de film și pe Președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania [TIFF]). Dialogul are loc la Teatrelli, pe 6 iulie, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare.

04
/07
/22

Modelul și actrița franceză Laetitia Casta a fost prezentă, în 1 iulie, la Sibiu, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul unei conferințe speciale FITS găzduite de profesorul și teatrologul Octavian Saiu. Aceasta a fost a doua sa apariție pe scena de la Sala Thalia, după prima reprezentația a spectacolului „Clara Haskil, Preludiu și Fugă”, joi, 30 iunie.