Programul teatrelor din Bucureşti în perioada 26 august – 1 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-teatrelor-din-bucuresti-in-perioada-26-august-1-septembrie/

Teatrele bucureştene nu au luat vacanţă. Programul acestora este după cum urmează.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Teatrele bucureștene nu au luat vacanță. Programul acestora este următorul:

Godot Cafe Teatru:

luni, ora 20.00 – „Cupluri”, după David Lindsay-Abaire, regia Vlad Zamfirescu;

marţi, ora 20.00 – „Dragostea durează trei ani”, de Frederic Beigbeder, regia Chris Simion;

miercuri, ora 20.00 – „Noi 4″, de Lia Bugnar, regia Dorina Chiriac;

joi, ora 20.00 – „7 dintr-o lovitură”, de Lia Bugnar, regia Lia Bugnar;

vineri, ora 19.00 – „Iaprogramacovi şi Leidental”, de Hanoch Levin, regia Andrei Raicu;

ora 22.00 – „Ce poţi să faci în 10 minute?”, după autori americani contemporani, regia Doina Antohi;

sâmbătă, ora 22.00 – „O piesă deşănţată”, de Lia Bugnar, regia Dorina Chiriac.

UNTEATRU:

joi, ora 19.00 – „Trei femei înalte”, după Edward Albee, regia Andrei şi Andreea Grosu.

Teatrul În Culise:

luni, ora 20.00 – „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu”;

marţi, ora 20.00 – „A true nice fuckin’ love story”;

miercuri, ora 20.00 – „Trei piese scurte fără sex” (foto sus);

joi, ora 20.00 – „Scrisori către Rita – The Show”.

Nici Teatrul Luni nu a luat vacanță, scrie Mediafax:

luni, ora 20.00 – „Zi-i căi bine”, de Wil Calhoun (Green Hours);

miercuri, ora 19.30 – „Aggressive mediocrity”, un debate-performance de Catinca Drăgănescu (Clubul Ţăranului);

sâmbătă, ora 20.00 – „Povestiri din Miserupia”, de/cu Lorena Lupu.

Teatrul Masca:

miercuri, ora 20.30 – „Coşarii, fete dulci ca-n Bucureşti” (Centrul Istoric);

joi, ora 20.30 – „Coşarii, fete dulci ca-n Bucureşti” (Centrul Istoric);

vineri 30 august, ora 20.30 – „Gardienii veseli” (Centrul Istoric);

sâmbătă, ora 20.00 – „O scrisoare pierdută” (Centrul Istoric).

Foto credit: Teatrul În Culise: spectacolul „Trei piese scurte fără sex”

02
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" se va deschide sâmbătă, la Ateneul Român, cu un Concert de gală, avându-i ca soliști invitați pe Anna Tifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), laureați ai altor ediții ale competiției.

02
/09
/16

Cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, „Fixeur” va avea premiera mondială săptămâna viitoare (vineri, 9 septembrie, de la ora locală 21.30), în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite și Canada - Toronto International Film Festival (8-18 septembrie 2016).

02
/09
/16

Spectacolul "Omul pernă", în regia lui Eugen Gyemant, a fost marele câștigător al Festivalului Internațional de Teatru Undercloud, obținând cele mai multe premii, printre care cele pentru cel mai bun spectacol și cea mai bună regie, oferite în cadrul galei desfășurate la Hanul Gabroveni. Premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Rădulescu pentru rolul său din spectacolul "Omul pernă".

01
/09
/16

“Am o vorbă: te duci la medic şi vrei neapărat să-ţi dea un tratament bun. Aşa e şi când un spectator vine în sala de teatru sau la cinema: ar trebui să-i acorzi un spectacol plăcut, să nu greşeşti.” - Luminiţa Gheorghiu. Apreciata actriţă din „Pozitia copilului”, filmul care a câştigat Ursul de Aur în 2013, împlineşte, astăzi, 67 de ani.

01
/09
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, a fost desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI). Premiul îi va înmânat regizoarei Maren Ade în cadrul galei de deschidere a festivalului de film de la San Sebastian (Spania), pe 16 septembrie. Este pentru prima dată când această distincție va merge către o producție regizată de o femeie. Filmul va rula din 21 octombrie în cinematografele din România

01
/09
/16

"Cred că, dintre toate minunile lumii, cea mai mare minune este Iubirea!" - George Șovu. Apreciatul romancier și scenarist a murit, luni, la vârsta de 85 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc, astăzi, de la ora 13.00, la Cimitirul Mănăstirii Cernica. George Şovu este autorul scenariilor pentru celebra serie de filme 'Liceenii'.

31
/08
/16

Într-un volum colectiv, „Cum (să) îmbătrânim”, publicat în acest an de editura Baroque Books & Arts, mai mulți scriitori (dar nu numai) întorc pe toate fețele vârstele senectuții.

31
/08
/16

Hull a luptat eroic şi a pierdut eroic cu un gol primit în „Fergie time”, în ultima etapă din Premier League! Îmi pare rău pentru ei dar sper să-l angajeze pe Phelan manager cu normă întreagă. Are stofă şi chiar şi cu resurse limitate poate ţine echipa pe linia de plutire în acest sezon.

31
/08
/16

La început de toamnă, pe 14 septembrie, de la orele 19:00, Fundația Calea Victoriei vă invită la Sala Radio, la concertul de gală „Royal Musical Journey” - o călătorie savuroasă și ritmată în Europa cochetă a secolelor XVII și XVIII.

31
/08
/16

Trei dintre cei mai iubiți actori români - Marin Moraru, Radu Beligan și Mircea Albulescu - vor fi omagiați la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va avea loc pe 16 septembrie, în zece locații din București. Spectatorii îi vor revedea pe regretații mari actori în câteva dintre cele mai bune roluri ale lor, iar un tribut în memoria cineastului Ovidiu Bose Paștina va marca 10 ani de la dispariția sa.

31
/08
/16

Peste 28 de milioane de oameni din toată lumea vorbesc româneşte. Limba română se predă în şcoli din 43 de ţări şi este vorbită oficial în 20 de state în care există comunităţi mari de români. Este, de asemenea, limbă oficială sau administrativă în Uniunea Latină şi în Uniunea Europeană. Româna este şi una dintre cele cinci limbi în care se oficiază servicii religioase pe Muntele Athos.