Punct de colectă pentru Ucraina, la Casa Muzeelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/punct-de-colecta-pentru-ucraina-la-casa-muzeelor/

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi s-a alăturat campaniei iniţiate de Crucea Roşie Română – Filiala Iaşi şi organizează la Casa Muzeelor (strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iaşi) un punct de colectă pentru convoiul umanitar ce va fi trimis în Ucraina.

Un articol de Liliana Matei|1 martie 2022

Cei care doresc să vină în sprijinul campaniei o pot face aducând la Casa Muzeelor zilnic, în intervalul orar 9:00-17:00, următoarele categorii de produse:

  • Alimente neperisabile
  • Alimente de primă necesitate (supe, piureuri sau tăiței instant)
  • Apă îmbuteliată
  • Lenjerii, paturi pliante sau saci de dormit noi
  • Produse de igienă personală ambalate/sigilate
  • Articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă) ambalate/sigilate
  • Măști și produse dezinfectante
  • Ceaiuri și cafea (în cutii sigilate)

Donațiile se pot realiza începând cu ziua de 1 martie 2022, când vizita la muzeele din componența MNLR Iași va fi gratuită. De asemenea, primele 50 de persoane care donează la Casa Muzeelor vor primi mărțișoare literare solidare realizate de elevi de la Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași.

Produsele colectate vor fi organizate ulterior de către Crucea Roșie Română în transport umanitar și trimise colegilor de la Crucea Roșie Ucraineană, cu sprijinul partenerilor Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, respectând modul de organizare al IFRC și principiile mișcării.

Un alt punct de colectă al Crucii Roșii este sediul filialei din Iași, la adresa bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10, bloc B1, parter, deschis în intervalul orar 8:00-22:00. Acolo se pot dona și alte categorii de produse, inclusiv medicamente (care au un regim special, donațiile putând fi realizate doar prin intermediul farmaciilor sau al producătorilor).

Detalii despre campanie vor fi publicate constant pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași și pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.