Punct muzeal dedicat scriitorului Ionel Teodoreanu, „La Medeleni”
https://www.ziarulmetropolis.ro/punct-muzeal-dedicat-scriitorului-ionel-teodoreanu-la-medeleni/

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Iaşi va inaugura punctul muzeal „Ionel Teodoreanu”, pe 21 mai, cu ocazia „Nopţii internaţionale a muzeelor”, chiar în satul Medeleni, comuna Golăieşti din judeţul Iaşi în care se află legendara moşie a Medelenilor.

Un articol de Petre Ivan|5 aprilie 2016

În acest an, cu ocazia „Nopţii internaţionale a muzeelor”, va fi inaugurat punctul muzeal „Ionel Teodoreanu”, al treilea punct muzeal deschis de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, după cele dedicate lui Cezar Petrescu (Cotnari) şi Dimitrie Anghel (Miroslava), şi cel de-al 15-lea obiectiv aflat în componenţa MNLR Iaşi.

Expoziţia documentară reconstituie viaţa şi activitatea scriitorului Ionel Teodoreanu şi cuprinde fotografii de familie, cărţi cu autograf, volume, corespondenţă, replici după manuscrise, cărţi poştale etc, valorificând creativ fondul patrimonial al MNLR Iaşi.

„Moşia Medeleni, în care şi în jurul căreia gravitează acţiunea celor trei romane, nu este şi n-a fost moşia părinţilor mei.[…] Singura moşie care a aparţinut cuiva din neamul meu nu este o moşie de pământ arabil, ci o moşie de hârtie tipărită: am numit romanul Medelenilor, nu moşia Medelenilor” – Ionel Teodoreanu, în „Cum am scris «Medelenii»”.

Foto: La Medeleni – facebook

12
/04
/13

Citești „ca să înţelegi cum merge treaba, pentru că o carte nu-ți cere nimic și nu te bate la cap...“. Într-o prezentare neobişnuită, jurnalistul Tudor Călin Zarojanu le-a răspuns studenților la Marketing, cu ocazia centenarului ASE, la întrebarea „De ce-aș citi?“

01
/04
/13

În perioada 3-7 aprilie, Grupul Editorial ALL va fi prezent la Festivalul Internaţional de Film DaKINO, ediţia a 22-a, cu o ofertă de 50 de titluri, majoritatea având ecranizări nominalizate şi premiate la importante festivaluri internaţionale de film.

15
/03
/13

Aflat la cea-a de-a IV-a ediţie, Evenimentul „Modele pentru tineri“ a reunit în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane idei inspiraţionale din două domenii opuse: artă şi sport, avându-i ca invitaţi pe Mihai Leu, Vişinel Costel Bălan, Andreea Răducanu şi George Ivaşcu