Q.E.D., trailer şi afiş de Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/q-e-d-trailer-si-afis-de-hollywood/

Începând cu 10 octombrie, în cinematografele din toată ţara, se lansează filmul „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2014

Afișul este o creație Good Hands, în colaborare cu art director-ul Alexandru Nimurad, și este inspirat de intriga filmului: un matematician decide să publice o cercetare într-o revistă a unei universităţi americane, fără acordul Partidului.

Gestul său nu rămâne fără consecințe. Cei trei actori din rolurile centrale au partituri puternice, remarcate de presa internațională: Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr.

Trailerul „Q.E.D.” este conceput de Liviu Neagoe, de la Good Hands. Echipa a realizat trailerele și posterele a numeroase filme românești și a câștigat trofeul Best Foreign Poster, la cea de-a 15-a ediție a Annual Golden Trailer Awards.

Ambele creații păstrează linia filmului alb-negru, primul de după 1989 filmat în întregime cu peliculă specială ORWO, de către directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile.

În ultimele zile, echipa de distribuție a „Q.E.D.” a lansat o campanie pe Facebook, peste 1000 de utilizatori înlocuindu-și fotografia de profil cu una alb-negru.

„Q.E.D.”, apreciat de presa internațională și proiectat la Roma, New York sau Karlovy Vary, îi aduce pe marele ecran și pe Virgil Ogășanu, Tora Vasilescu, Dorian Boguță, Marc Titieni, Paul Ipate, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunțeanu şi Mihai Călin.

Foto Q.E.D. – Good Hands

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

01
/04
/21

Cineclubul One World Romania își propune în 2021 să recupereze și să analizeze evoluția filmului documentar românesc din perioada interbelică și din cea comunistă. Primele două sesiuni sunt dedicate filmografiei cineastului Paul Călinescu. 12 dintre documentarele lui, realizate în perioada 1934-1948, sunt disponibile gratuit până la 25 aprilie.

24
/03
/21

OPINIE Atunci când un succes internaţional aduce câte un film românesc în atenţia unui public mai larg decât grupul cinefililor fideli, mulţi simt o nevoie irepresibilă de a comenta. Asta nu ar fi o problemă, dacă discursul nu ar cădea în miştocăreală, rostită pe un ton superior: „Vă spun eu cum stă treaba cu cinematografia română!”.

23
/03
/21

CRONICĂ DE FILM „Soul” (2020), noua animaţie a lui Pete Docter şi a Studioului Pixar, debordează de fantezie şi reia ambiţia din „Inside Out” (2015) de a crea imagini şi personaje animate accesibile pentru a reprezenta concepte abstracte.

17
/03
/21

OPINIE Ştim că cinematografia din România, în afară de succese, are propriile probleme, deloc puţine. Însă merită să privim puţin şi la ce se întâmplă peste Prut, în Republica Moldova, unde se încearcă de câţiva ani să se creeze condiţiile pentru dezvoltarea unei cinematografii.

17
/03
/21

FRIENDS/ PRIETENII TĂI este unul dintre cele mai bine cotate seriale de televiziune, având multiple Premii Emmy și Globuri de Aur și multe alte nominalizări. Este o comedie inteligentă  despre experiențele unui  grup de prieteni din cartierul Manhattan, care încearcă să-și croiască un drum, pe cont propriu, în New York.